Update articol:

Iohannis: “Ieri a câştigat România în care hoţii şi infractorii stau la puşcărie, nu în fruntea statului”

Ieri a câştigat România europeană, democratică, România în care hoţii şi infractorii stau la puşcărie, nu în fruntea statului, a declarat, acum câteva minute, preşedintele Klaus Iohannis. 

Acesta a mai spus că rezultatul de alegeri, anunțat de BEC, arată că românii au dat o lecție dura dată populismului, demagogiei și discursului antieuropean și antijustitie promovat în campanie și nu numai de PSD: “Ieri, dragii mei, a câștigat România europeană, democratică, în care justiția este și trebuie să rămână independentă, România în care hoții și infractorii stau la pușcărie, nu în fruntea statului. Mobilizarea românilor din ţară şi din străinătate a fost impresionantă. Votul ne arată că democrația s-a maturizat, că cetăţenii înțeleg ce armă puternică este votul. Suntem între statele europene care susţin cu tărie proiectul european”.

Klaus Iohannis consideră că este inacceptabilă bătaia de joc a autorităţilor la adresa românilor din diaspora: “Cer să se ia măsuri urgente pentru ca românii din diaspora să poată vota în condiţii normale, fără să stea la cozi interminabile”. 

Este de remarcat că PNL a obţinut un scor istoric, a mai spus Klaus Iohannis, precizând: “Europarlamentare au fost câştigate de PNL. Astfel,  PNL e pe cale să devină cel mai important partid politic din România.  Salut şi votul pentru alte partide. E remarcabil rezultatul obţinut de USR-PLUS, care arată că se poate construi o alternativă serioasă, credibilă, la actuala majoritate falimentară. (…) Dacă adunăm voturile,  PNL împreună cu USR-PLUS pot pune baza unei colaborări ca alternativă la actuala guvernare eşuată a PSD. Iar PSD a primit cea mai aspră sancţiune pentru modul dezastruos în care guvernează şi pentru atacurile permanente la adresa justiţiei. PSD a avut dreptate să se teamă de votul românilor, dar nu l-a putut împiedica. Electoratul PSD a înţeles că agenda anti-justiţie a liderilor PSD e greşită. S-a văzut în votul de la referendum.  Nimeni nu e mai presus de lege. Acest lucru a fost înţeles de toată lumea. Nimeni nu poate folosi guvernarea în interes propriu.  De astăzi începe schimbarea în bine în România. Avem din păcate multe de reparat după dezastrul produs de PSD în 2 ani şi jumătate, nu doar în justiţie, dar şi în economie, sănătate, educaţie. Avem mult de lucru, să ne apucăm”.

 

BVB | Știri BVB

CONPET SA (COTE) (12/08/2022)

Raport semestrial S1 2022

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (12/08/2022)

Informare Depozitarul Central - operare majorare capital social - nr. actiuni

CONPET SA (COTE) (12/08/2022)

Convocare AGOA & AGEA 20(21).09.2022

BIOFARM S.A. (BIO) (12/08/2022)

Raport semestrial S1 2022