Update articol:

Iohannis, reacționează la îndemnul lui Mugur Isărescu să bem ceai de tei: „Probabil acolo sunt mai mulți tei în parc și se bea mai mult”

Iohannis Sursa foto: Facebook

Președintele Klaus Iohannis a reacționat astăzi, acid, la declarațiile guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, care i-a îndemnat pe români să bea ceai de tei pentru a-și păstra calmul în fața scumpirilor din cauza inflației. 

Guvernatorul Băncii Naționale i-a îndemnat joi pe români să nu se panicheze în fața scumpirilor și să bea ceai de tei, pentru a-și păstra calmul.

„Presiunea costurilor s-a transmis cel mai mult la alimentele procesate, prețul la energie s-a transmis în produse agro-alimentare, dar si pe un fond de început de panică. Nu ne strică ceva mai multă calmitate. Agitația e caracteristică perioadelor de criză. E de înțeles. Autoritățile asta trebuie să transmită: mai calm. Am înțeles și eu mesajul. Mai bem un ceai de tei. Eu am băut cu Eugen Rădulescu (director în BNR – n.r). Deci e un sfat bun. Acest canal psiho-social al anticipațiilor, exagerările sunt specifice, dar nu fac bine”, a comentat guvernatorul BNR spirala scumpirilor, potrivit Digi 24.

  • Iohannis: Inflaţia, doar un factor; vinovat este Putin, care a declanşat acest război împotriva Ucrainei

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că inflaţia este ‘doar un factor’ şi are încredere că Guvernul a luat şi va lua în continuare ‘măsurile care se impun’, menţionând că problema nu este românească, ci doar una globală.

 

“Inflaţia este doar un factor şi ca să încep cu un răspuns simplu, am toată încrederea că Guvernul a luat şi va lua în continuare măsurile care se impun”, a afirmat Iohannis.

El a spus că inflaţia, situaţia economică dificilă, preţurile la energie nu au apărut fiindcă cineva în România a lucrat prost sau nu şi-a făcut treaba, ci din cauza războiului.

“Guvernul, Parlamentul, politicienii – la modul general – îşi fac treaba şi în multe situaţii se găsesc anumite soluţii, dar nu este cazul să încercăm să aruncăm vina asupra Guvernului, asupra Parlamentului sau asupra clasei politice. Vinovat este Putin, care a declanşat acest război împotriva Ucrainei”, a adăugat Iohannis.

BVB | Știri BVB

EVERGENT INVESTMENTS S.A. (EVER) (20/05/2022)

Notificare prag detineri/vot > 5%

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (20/05/2022)

Comunicat referitor tarife transport

Digi Communications N.V. (DIGI) (20/05/2022)

Optiuni pe actiuni acordate catre administratori si angajati

ROMCARBON SA (ROCE) (20/05/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (20/05/2022)

Hotarare CA privind aprobarea comitetelor consultative