Update articol:

Iohannis: Vă îndemn să veniţi în număr cât mai mare la urne şi să vă faceţi auzită vocea

Sursa foto: presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a făcut, vineri, un apel privind prezenţa la vot, arătând că votul este cel mai puternic instrument aflat la îndemâna cetăţeanului.

“Peste numai două zile suntem aşteptaţi la urne pentru a decide direcţia în care va evolua ţara noastră în următorii patru ani. Într-o democraţie veritabilă votul este cel mai puternic instrument aflat la îndemâna cetăţeanului. Pe 6 decembrie folosiţi cu înţelepciune această putere uriaşă, fiindcă miza este una de o importanţă covârşitoare. Alegeţi cu responsabilitate, cu gândul la prezent, dar şi la modul în care va arăta România de mâine. (…) Vă îndemn, aşadar, să veniţi în număr cât mai mare la urne şi să vă faceţi auzită vocea”, a spus şeful statului, într-o declaraţie de presă la Palatul Cotroceni, potrivit Agerpres.

El a arătat că alegerile parlamentare se desfăşoară în condiţii speciale în contextul epidemiologic generat de pandemia de COVID-19, subliniind că există reguli sanitare stricte, bine elaborate şi implementate, astfel încât în ziua votului riscul de infectare să fie redus la minimum pentru toţi participanţii la procesul electoral, indiferent de localitatea în care votează.

“Dacă fiecare dintre noi va respecta normele, nu vor fi motive de îngrijorare suplimentare”, a afirmat Iohannis.

Şeful statului a arătat că în perioada următoare va fi demarat un proces temeinic de reclădire a statului şi a subliniat importanţa valorificării votului de duminică.

“Am traversat împreună un 2020 extrem de dificil, însă, cu ajutorul vaccinurilor anti-COVID, începem să întrezărim sfârşitul acestei teribile pandemii. În perioada următoare, trebuie să fim pregătiţi să demarăm un temeinic proces de reclădire a statului. Mandatul pe care voi, dragi români, mi l-aţi dat, este de a construi România Normală şi sunt decis să îl duc la îndeplinire. Dar România Normală poate deveni realitate doar dacă valorificăm votul din 6 decembrie”, a afirmat Iohannis.

BVBStiri BVB

BURSA DE VALORI BUCURESTI SA (BVB) (26/01/2021)

Notificare prag detineri/vot >5%

SIF MOLDOVA S.A. (SIF2) (26/01/2021)

Modificarea caracteristicilor etapei a doua a programului de rascumpare actiuni

TERAPLAST SA (TRP) (26/01/2021)

Raport auditor - art. 92 ind. 3 Legea 24/2017 Sem II 2020