Update articol:

Irak: Mai multe rachete au căzut în apropierea ambasadei SUA la Bagdad

Mai multe rachete au căzut duminică la primele ore în apropierea ambasadei SUA la Bagdad, acesta fiind al 19-lea atac contra intereselor americane în Irak în ultimele patru luni, transmit AFP şi DPA, potrivit Agerpres.

Explozii puternice au fost auzite în centrul Bagdadului, în ‘zona verde’ unde se află sediile unor instituţii irakiene şi ale mai multor ambasade.

Exploziile au declanşat sirenele de alarmă ale ambasadei SUA, conform unei surse diplomatice. Nu au fost semnalate victime sau pagube materiale.

Atacurile cu rachete contra militarilor, diplomaţilor sau obiectivelor SUA în Irak s-au înmulţit de la finalul lunii octombrie. Niciunul dintre cele 19 atacuri antiamericane înregistrate după 28 octombrie nu a fost revendicat, dar Washingtonul acuză facţiunile armate pro-Iran că se află în spatele acestor acţiuni.

La 3 ianuarie, forţele americane l-au ucis la Bagdad pe comandantul Forţei Quds a Gărzii Revoluţionare iraniene, generalul Qassem Soleimani. Teheranul a reacţionat prin atacarea cu rachete a mai multor baze din Irak care adăposteau militari americani şi a anunţat că nu va mai respecta acordul internaţional din 2015 privind programul nuclear iranian.

Aceasta este cea mai gravă escaladare a tensiunilor dintre Washington şi Teheran din ultimii ani, care a sporit îngrijorarea că violenţele s-ar putea extinde în întreaga regiune a Orientului Mijlociu.

BVBStiri BVB

SOCEP S.A. (SOCP) (31/03/2020)

Informare Depozitarul Central - structura sintetica la 26.03.2020

SIF MOLDOVA S.A. (SIF2) (31/03/2020)

Raport conf. art. 82 din Legea 24/2017

SIF TRANSILVANIA S.A. (SIF3) (31/03/2020)

Informare privind transfer actiuni S.I.F. Transilvania