Update articol:

Iranul a emis mandat de arestare pe numele lui Donald Trump şi cere ajutorul Interpol pentru localizarea preşedintelui SUA

Iranul a emis un mandat de arestare pe numele preşedintelui american Donald Trump şi a cerut ajutorul Interpol pentru a-l localiza și reţine, potrivit Aljazeera care mai anunţă că alături de liderul de la Casa Albă, Iranul a emis mandate și pentru alte câteva zeci de persoane pe care le consideră vinovate de atacul cu dronă care l-a ucis pe generalul Qassem Soleimani în Bagdad.

Procurorul din Teheran, Ali Alqasimehr, a declarat, luni, că Trump, împreună cu alte 30 de persoane, au fost implicaţi în atacul din 3 ianuarie care l-a ucis pe generalul Qassem Soleimani. Trump este acuzat „de omor și terorism”, a informat agenția de știri semi-oficială ISNA.

Alqasimehr a subliniat că Iranul va continua să-și continue urmărirea penală chiar și după încheierea președinției sale la Casa Albă. 

Procurorul a spus, de asemenea, că Iranul a solicitat să fie emis un „aviz roşu” pentru Trump, cel mai înalt nivel emis de Interpol, solicitând ca agenţia să caute şi să aresteze persoana numită.

Interpol, cu sediul în Lyon, Franța, nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

În conformitate cu regulile privind o notificare roşie, autorităţile locale efectuează arestările în numele ţării care a solicitat-o. Notificările nu pot obliga ţările să aresteze sau să extrădeze suspecţii, dar pot limita călătoriile suspecţilor. După ce a primit o solicitare, Interpol se întâlneşte într-un comitet şi discută dacă să partajeze sau nu informaţiile cu statele sale membre.

Este puţin probabil ca Interpol să accepte solicitarea Iranului, deoarece orientarea sa pentru notificări îi interzice „întreprinderea oricărei intervenţii sau activităţi de natură politică”.

 

BVBStiri BVB

SIF MOLDOVA S.A. (SIF2) (22/01/2021)

Notificare prag detineri/vot >5%

DEUTSCHE BANK TURBO LONG 0.10/7/7.5 (EBDBKTL29) (22/01/2021)

Notificare Erste Group Bank AG - Certificatul EBDBKTL29 este sold-out

UAMT S.A. (UAM) (22/01/2021)

Hotarari AGA E 22.01.2021