Update articol:

IRI Travel: Sezonul estival 2022 aduce pentru litoralurile românesc și bulgăresc reduceri early booking de până la 50%, avansuri mici care încep de la 10% și achitarea diferenței cu 10 – 15 zile înainte de check-in pe cele mai multe oferte

Lucian si Cristina Badircea - IRI Travel (003) Lucian și Cristina Bădîrcea, IRI Travel

IRI Travel, touroperator specializat atât pe litoralul bulgăresc, cât și pe cel românesc, anunță lansarea în forță a ofertelor tip early booking pentru sezonul estival 2022, sub genericul ”Vacanță la Marea Neagră”. Turiștii speră că acest an va aduce finalul pandemiei. Majoritatea rezervă pachete turistice pentru destinații apropiate iar litoralurile românesc și bulgăresc ale Mării Negre conduc în topul rezervărilor, au declarat reprezentanții IRI Travel.

Sezonul estival 2022 aduce pentru litoralurile românesc și bulgăresc reduceri early booking de până la 50%, avansuri mici care încep de la 10% și achitarea diferenței cu 10 – 15 zile înainte de check-in pe cele mai multe oferte. Astfel turiștii beneficiază de reducerile maxime de early booking asumându-și un risc foarte mic, deoarece pe majoritatea ofertelor  avansul este rambursabil. Efortul financiar al acestora este minim pentru că vor achita diferența de bani în cazul vacanțelor de vară abia peste 6-7 luni. Turiștii vor fi protejați total și față de situația variantelor de Covid-19, dacă acestea vor mai fi prezente la momentul verii, potrivit aceleași surse.

Ținând cont de experiența ultimilor doi ani, când în timpul sezonului estival condițiile de călătorie în România și Bulgaria au fost relaxate și de faptul că sunt șanse ca în acest an
să se încheie pandemia, specialiștii IRI Travel consideră că pentru destinatiile de pe litoralul Mării Negre se va înregistra o cerere mai mare decât anul precedent.

”Cele mai bune tarife se pot obține datorită rezervărilor tip early booking. Turiștii se interesează deja de aceste oferte speciale și au început să rezerve. Până la urmă, ofertele early booking asigură un preț imbatabil și siguranța hotelului și a stațiunii preferate pentru turiști, iar pentru agențiile de turism și pentru hotelieri asigură un rulaj extrem de bine venit cu mult timp înainte de debutul sezonului estival. În cazul litoralului românesc, avem avantajul voucherelor de vacanță, care sunt acordate din nou, precum și avantajul diversificării ofertelor. Iar litoralul bulgăresc atrage prin tarifele imbatabile și prin serviciile all inclusive de calitate, căutate de către toți turiștii dar în special de către familiile cu copii. Observ un optimism destul de ridicat, cel puțin pentru sezonul estival 2022, față de cele două litoraluri dragi nouă: atât cel românesc, cât și cel bulgăresc. Sunt convins că reducerile mari, prețurile excelente și condițiile bune de pe litoralul Mării Negre vor învinge cu siguranță în acest an tulpina Omicron! Avem un litoral al Mării Negre, împărțit între două țări. Dacă reunim ambele părți, această rivieră reprezintă destinația de bază a românilor, ca număr de turiști. Există prețuri pentru toate buzunarele. Dacă Bulgaria stă excelent la capitolul hotelurilor în regim all inclusive, mă bucură că și pe litoralul românesc sunt, la ora actuală, aproape 40 de hoteluri cu astfel de servicii. Am constatat că în ambele țări au fost făcute investiții noi, în modernizări sau în hoteluri noi. Cu siguranță că 2022 ne va oferi surprize și mai plăcute la Marea Neagră”, declară Lucian Bădîrcea, CEO IRI Travel.

Marea majoritate a turiștilor români aleg hoteluri de la 3 stele în sus, în Bulgaria optând în special pentru servicii all inclusive, dar cu o tendință în creștere în acest sens și în țara noastră. Cele mai solicitate sunt, la ora actuală, în ambele țări, hotelurile de 4 și 3 stele, ambele categorii cu o pondere de 40% din total, urmate de hotelurile de 5 stele, cu o pondere de 30%.

Dacă pe litoralul bulgăresc, aproape toate hotelurile de 3 și 4 stele oferă regim all inclusive, pe litoralul românesc, în acest sezon sunt 36 de hoteluri cu astfel de servicii, dintre care 11 sunt în Mamaia – Mamaia Nord, 2 în Eforie Nord, 4 în Neptun-Olimp, 8 în Jupiter, 8 în Venus, 2 în Saturn și 1 în Mangalia.

Consultanții IRI Travel consideră că sezonul de vară 2022 va fi mai extins decât anul precedent, mult mai mulți hotelieri, din ambele țări, urmând să deschidă în mai-iunie și să închidă la finele lunii septembrie.

”Am descoperit litoralul bulgăresc în primii noştri ani de activitate şi ne-au impresionat seriozitatea, profesionalismul şi serviciile de calitate cu care hotelierii bulgari îşi întâmpinau oaspeţii. Frumuseţea plajelor şi a locurilor din Bulgaria ne-a motivat să dezvoltăm această destinaţie şi să o privim ca pe o variantă de vacanţă la mare demnă de luat în calcul de către turiştii români. De-a lungul timpului am observat că mulţi clienţi făceau comparaţii între litoralul bulgăresc şi cel românesc şi atunci am decis să oferim pachete turistice în ambele destinaţii, pentru a le da posibilitatea oamenilor de a diversifica, de a petrece într-o vară un sejur la noi în ţară, iar anul următor în Bulgaria”, subliniază Lucian Bădîrcea.

”Suntem mândri că le putem oferi turiştilor şi partenerilor noştri din toată ţara posibilitatea de a rezerva fie un sejur în România, fie în Bulgaria, de a compara tarifele şi facilităţile oferite de ambele destinaţii şi de a decide ce este mai bine pentru ei. Avantajul principal atât al litoralului nostru, cât şi al celui bulgăresc, este proximitatea, confortul de a petrece o vacanţă la mare aproape de casă. Un alt avantaj îl reprezintă serviciile turistice similare şi plajele oarecum asemănătoare, ambele ţări având deschidere la Marea Neagră. Bineînţeles, sunt şi multe diferenţe între cele două destinaţii de vacanţă. Litoralul românesc este mult mai familiar, variat în ceea ce priveşte oferta de servicii şi preţuri, posibilităţile de distracţie mai diversificate decât în Bulgaria, iar litoralul bulgăresc se remarcă mai mult printr-un management diferit, pe modelul celui din Germania”.

BVB | Știri BVB

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (24/06/2022)

Finalizarea ofertei publice de cumparare

TERAPLAST SA (TRP) (24/06/2022)

Desemnare agent de plata pentru dividende 2021

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (24/06/2022)

Acceptare mandate membri provizorii Directorat

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (24/06/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (24/06/2022)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)