Update articol:

Irina Roșu, CEO Farmavet Group: “Nu suntem într-un scenariu de film tip «Ziua Cârtiței»! Pandemia va lua sfârșit, iar noi trebuie să fim antrenați pentru un nou început”

Irina Roșu, CEO Farmavet Group

Este foarte important să ne amintim că nu suntem într-un scenariu de film de tip «Ziua Cârtiței» în care aceeași zi este reluată la infinit și că pandemia este limitată în timp, spune Irina Roșu, CEO Farmavet Group, într-un interviu acordat Revistei CARIERE, despre efectele izolării din cauza pandemiei și pregătirea organizațiilor pentru viața de după Covid.

“Mai devreme sau mai târziu, realitatea guvernată de COVID va lua sfârșit și este extrem de important să fim antrenați pentru un nou început. Un corp sănătos și, mai ales, un psihic sănătos sunt rețeta începuturilor de succes.

Păstrarea unei activități mentale intense, constructive și cu accent pe creativitate și depășirea limitelor actuale este, cred eu, rețeta pentru a menține un colectiv funcțional, profesionist, asigurându-se astfel și premizele pentru înlăturarea efectelor negative psihologice de care aminteam mai devreme în contextul pandemiei”, spune ea.

Din cauza izolarii, cu toții suntem afectați, mai mult sau mai puțin, de cel puțin una dintre simptomele: oboseală cronică, depresie, anxietate, plictiseală, lipsa de chef, dispariția entuziasmului, spune doamna Roșu.

Întrebată cum putem deveni mai abili și mai agili în fața crizelor, Irina Roșu a spus: “Răspunsul stă în primul rând, în capacitatea de concentrare către obiectivele pe termen lung, pe adoptarea din timp a unui mind-set post-pandemic, atât la nivel personal, dar mai ales în business, unde întotdeauna vizunea pe termen lung este cea care face diferența.

Această perioadă pe care o traversăm ne deschide noi perspective, ne activează capacitatea de adaptare și flexibilitatea. Suntem supuși zilnic unor situații cu totul noi, iar acest proces de adaptare continuă poate naște pe termen lung modele de succes, poate scoate la iveală anumite probleme în organizație, acolo unde poate în mod curent nu ai cum să le identifici, și, cel mai important, poate aduce soluții. De altfel, succesul a aparținut întodeauna celor care au avut puterea să identifice oportunitățile, indiferent de vremuri.

Mutarea atenției către proiectele cu valoare adăugată pe termen lung alături de păstrarea unei activități mentale intense a angajaților, constructive și cu accent pe creativitate și depășirea limitelor actuale sunt, așa după cum punctam, esențiale în toată această perioadă de pregătire post-pandemică.

Toate acestea trebuie susținute printr-o comunicare intensă în interiorul organizației. Trebuie hrănită, mai mult că oricând, nevoia de a ști și de cunoaștere a oamenilor/ personalului. Trebuie împărtășite știri, vești bune, exemple pozitive, și orice informație care poate mișca în sens pozitiv oamenii.

Lecția cea mare a acestei perioade a fost să învățăm, să ascultăm și să oferim grijă celor din jurul nostru. Este o lecție cu care ar fi bine să rămânem și la care ar trebui să ne raportăm cât mai des – să ne redescoperim disponibilitatea de a acorda atenție, de a asculta și de a oferi soluții, atunci când chiar este nevoie.”

Citește mai departe pe Revista Cariere.

 

BVBStiri BVB

RAIFFEISEN BANK - OB. 2028 (RBRO28) (30/07/2021)

Rezultate financiare semestriale 2021

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (30/07/2021)

Convocare AGA Ordinara si Extraordinara in data 10(11).09.2021

RAIFFEISEN BANK _ OB. 2026 (RBRO26) (30/07/2021)

Rezultate financiare semestriale 2021