Update articol:

Isărescu, BNR: Avem un buget relativ tensionat, lucrăm cu Guvernul să se păstreze toate echilibrele – și cel financiar și economic, dar și echilibrul social și politic

Avem un buget relativ tensionat, a spus, astăzi, Guvernatorul BNR Mugur Isărescu, întrebat despre evoluția deficitului bugetar.

Bugetul general consolidat a încheiat primul semestru din acest an cu un deficit în creştere la 1,94% din PIB, respectiv 19,96 miliarde de lei, de la 1,4% din PIB după primele cinci luni, potrivit datelor publicate de Ministerul Finanţelor.

Mugur Isărescu a spus: “Am încurajat Guvernul să țină lucrurile sub control, tendința de a păstra deficitul bugetar și ținta stabilită, ușor sub nivelul precedent. Încurajăm un asemenea comportament, pe toate căile care stau la dispoziția BNR.

Am observat, în ultima lună, și o anumită creștere a veniturilor bugetare, ceea ce nu este de neglijat.

Suntem preocupați, dar nu vedem lucrurile în negru și lucrăm cu Guvernul pentru ca într-un an electoral, un an dificil din punct de vedere social și politic, să se păstreze toate echilibrele -și echilibrul financiar și economic, dar și echilibrul social și politic.”

Deficitul bugetar urcă la 1,94% din PIB după primele şase luni din 2019