Update articol:

Israel: Acordurile de normalizare încheiate modifică harta Orientului Mijlociu, declară premierul Netanyahu

Sursa Facebook

Premierul Benjamin Netanyahu a declarat sâmbătă că normalizarea relaţiilor Israelului cu Emiratele Arabe Unite, Bahrain şi Sudan va scoate Israelul din izolarea sa geografică şi va face posibile zboruri mai scurte şi mai ieftine, transmite AFP, potrivit Agerpres.

“Suntem pe cale să schimbăm harta Orientului Mijlociu”, a declarat Benjamin Netanyahu într-o conferinţă de presă în care a prezentat reporterilor un tabel cu diagrame de zbor.

Israelienii care intenţionează să călătorească în ţările din Asia vor putea de-acum înainte să economisească “ore (de călătorie) şi mulţi bani” datorită avioanelor care vor putea survola spaţiul aerian al ţărilor arabe din Golf, a adăugat şeful executivului.

După semnarea acordurilor de normalizare a relaţiilor în septembrie cu două ţările din Golf, Emiratele Arabe Unite şi Bahrain, Israelul urmează să facă acelaşi lucru şi cu Sudan, conform unui anunţ făcut vineri.

“Vor fi mai multe ţări” care îşi vor normaliza relaţiile cu Israelul, a mai spus Netanyahu.

Arabia Saudită, care încă nu are relaţii oficiale cu statul evreu, a acceptat în august ca teritoriul său să fie survolat de aeronave comerciale israeliene după anunţare acordului dintre Emirate Arabe Unite şi Israel.

Potrivit declaraţiilor premierului Netanyahu, apropierea de Sudan va aduce beneficii în special pasagerilor din Israel care doresc să traverseze Atlanticul.

“Zburăm acum spre vest, peste Sudan, în conformitate cu acordurile pe care le-am încheiat chiar înainte de anunţarea normalizării (relaţiilor), deasupra Ciadului cu care am stabilit relaţii, spre Brazilia şi America de Sud” a mai informat Benjamin Netanyahu.

“Aceasta este o evoluţie care schimbă situaţia”, a continuat el.”Israelul era complet izolat … Israelul este acum conectat la întregul mapamond”.

BVBStiri BVB

ELECTROARGES SA (ELGS) (03/12/2020)

Prelungire mandat reprezentant permanent Benjamins United SRL - Engleza

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (03/12/2020)

Conferinta telefonica investitori de retail 09 Decembrie 2020

FOND DESCHIS DE INVESTITII ETF TRADEVILLE (TVBETETF) (03/12/2020)

Notificare cu privire la numarul de titluri de participare aflate in circulatie

MedLife S.A. (M) (03/12/2020)

Raport conf. art. 92 ind. 3 Legea 24/2017 - octombrie 2020