Update articol:

Israel: Netanyahu va fi audiat de procurorul general în octombrie pentru afaceri de corupţie

Sursa Facebook

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, va fi audiat la începutul lui octombrie de procurorul general în cadrul acuzaţiilor de corupţie care îl vizează, a informat luni avocatul acestuia, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Procurorul general al Israelului, Avichai Mandelblit, a respins joi cererea prim-ministrului de a amâna încă o dată această audiere.

Amit Haddad a afirmat luni, într-o înregistrare video difuzată de purtătorul de cuvânt al familiei Netanyahu, că putea fi acordată o amânare a audierii, dar, în urma refuzului procurorului, “vom fi prezenţi”.

Benjamin Netanyahu solicitase ca “audierea să fie amânată din cauza dizolvării parlamentului şi organizării de alegeri la 17 septembrie”, la o dată “rezonabilă” după scrutin, a informat joi într-un comunicat Ministerul Justiţiei.

Incapabil să formeze o coaliţie după alegerile din 9 aprilie, Benjamin Netanyahu a trebuit să facă parlamentul să voteze propria sa dizolvare pentru a evita ca preşedintele să încredinţeze unuia din opozanţii săi misiunea de a forma o coaliţie guvernamentală fără el, conducând ţara la noi alegeri.

Procurorul a decis că “nimic nu justifică aprobarea cererii şi schimbarea datelor stabilite pentru audiere”.

În mai, procurorul general a amânat prima dată audierea stabilită iniţial la 10 iulie. Benjamin Netanyahu urmează să fie audiat pentru a răspunde la acuzaţiile de “corupţie”, “fraudă” şi “abuz de încredere” în trei dosare.

Benjamin Netanyahu, 69 de ani, dintre care 13 la putere, a negat în bloc acuzaţiile care i s-au adus şi a denunţat o “vânătoare de vrăjitoare”.

Chiar pus sub acuzare, legal nu va fi constrâns să demisioneze înainte de a fi găsit vinovat şi de a fi epuizat toate procedurile în apel, ce s-ar putea întinde pe mai mulţi ani, potrivit analiştilor.

BVBStiri BVB

DAFORA SA (DAFR) (15/01/2021)

Raport conf. art. 92 ind. 3 Legea 24/2017

ROMCARBON SA (ROCE) (15/01/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014