Update articol:

Peste 20 de israelieni sunt suspectaţi de vânzarea ilegală de rachete în Asia

israel

Peste 20 de cetăţeni israelieni au fost anchetaţi pentru producţia şi vânzarea ilegală de rachete către un stat din Asia, a anunţat joi serviciul de securitate internă al Israelului, Shin Beth, fără a preciza ţara cumpărătoare, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Comunicatul citat de agenţie precizează că unii dintre suspecţi sunt foşti angajaţi în industria de apărare. Ancheta vizează infracţiuni împotriva securităţii statului şi spălarea de bani. Identitatea celor vizaţi este clasificată ca secretă.

Armele “dezvoltate, produse, testate şi vândute” sunt rachete de croazieră.

Fotografiile difuzate de Shin Beth prezintă o rachetă în curs de construcţie şi echipamente de comunicaţii şi navigaţie confiscate în timpul testelor efectuate de suspecţi în centrul Israelului. O înregistrare video pe care apare ca dată 2019 pare făcută la lansarea unei rachete de către mai multe persoane, lângă două automobile parcate.

Cei anchetaţi au avut contacte secrete cu partenerii străini, pentru a ascunde ţara de destinaţie. Shin Beth a considerat că există pericolul ca armele să ajungă la state ostile Israelului.

Israelul este considerat unul din liderii mondiali în vânzarea de armament, menţionează AFP. Conform datelor Ministerului Apărării, exporturile în domeniul militar s-au ridicat în 2019 la valoarea de 6,4 miliarde de euro. A

BVB | Știri BVB

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (02/06/2023)

Fitch confirma Ratingul BBB- cu perspectiva stabila

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (02/06/2023)

Demersuri privind vanzarea pachetului de actiuni detinut la IAMU S.A.

Banca Transilvania TURBO LONG 10/1.77/1.82 (EBTLVTL19) (02/06/2023)

Notificare Erste Group Bank AG - EBTLVTL19 este sold-out