Update articol:

Israelul înregistrează scăderea eficacității vaccinului Pfizer

BioNTech_COVID-19 Pfizer Sursa foto: investors.biontech.de

Israelul a raportat luni o scădere a eficacității vaccinului Pfizer / BioNTech COVID-19 în prevenirea infecțiilor și a bolilor simptomatice, dar a declarat că a rămas foarte eficient în prevenirea bolilor grave, scrie Reuters.

Declinul a coincis cu răspândirea variantei Delta și sfârșitul restricțiilor de distanțare socială în Israel.

Eficacitatea vaccinului în prevenirea atât a infecției, cât și a bolilor simptomatice a scăzut la 64% din 6 iunie, a declarat Ministerul Sănătății. În același timp, vaccinul a fost 93% eficient în prevenirea spitalizărilor și a bolilor grave cauzate de coronavirus.

Ministerul nu a spus care era nivelul anterior și nici nu a furnizat alte detalii. Cu toate acestea, oficialii ministerului au publicat un raport în mai, potrivit căruia două doze de vaccin Pfizer oferă o protecție de peste 95% împotriva infecțiilor, spitalizării și bolilor severe.

Un purtător de cuvânt al Pfizer a refuzat să comenteze datele din Israel, dar a citat alte cercetări care arată că anticorpii eliberați de vaccin au fost în continuare capabili să neutralizeze toate variantele testate, inclusiv Delta, deși la concentrație redusă.

Aproximativ 60% din populația Israelului de 9,3 milioane a primit cel puțin o doză de vaccin Pfizer într-o campanie în care cazurile zilnice au scăzut de la peste 10.000 în ianuarie la sub 10, luna trecută.

Acest lucru a determinat Israelul să renunțe la aproape toate măsurile de distanțare socială, precum și la cerința de a purta măști, deși aceasta din urmă a fost parțial reimpusă în ultimele zile. În același timp, Delta, care a devenit o variantă dominantă la nivel global a coronavirusului, a început să se răspândească.

De atunci, cazurile zilnice au crescut treptat, ajungând la 343 duminică. Numărul bolnavilor grav a crescut de la 21 la 35.

Omul de știință Eran Segal, de la Institutul de Științe Weizmann din Israel, a declarat că este puțin probabil ca țara să experimenteze nivelurile ridicate de spitalizări observate la începutul anului, deoarece au fost mult mai puțini bolnavi critici.

El a spus că este bine să „continuăm cu viața normală și fără restricții”, intensificând în același timp măsuri precum vaccinarea și asigurând testarea israelienilor care se întorc acasă din străinătate.

BVBStiri BVB

TERAPLAST SA (TRP) (24/09/2021)

Hotarari CA 24.09.2021

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (24/09/2021)

Infiintarea Filialei Fabrica de Prelucrare a Concentratelor de Uraniu-Feldioara

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (24/09/2021)

Raport consolidat - S1 2021

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (24/09/2021)

Informatii referitoare la desfasurarea AGA din 29 septembrie 2021

ELECTROMAGNETICA SA (ELMA) (24/09/2021)

Numire Administratori provizorii