Update articol:

Italia: Firmele care beneficiază de măsurile adoptate de Guvern nu vor putea plăti dividende (Reuters)

italia, lockdown de Paște Sursa Pixabay

Guvernul italian se pregăteşte să furnizeze împrumuturi masive, iar companiile care vor beneficia de garantarea datoriilor trebuie să se abţină de la plata dividendelor timp de un an, potrivit unui proiect consultat de Reuters, potrivit Agerpres.

De asemenea, companiile care vor folosi schema sunt obligate să gestioneze cu acordul sindicatelor nivelul ocupării forţei de muncă.

Conform documentului, banca de stat Cassa Depositi e Prestiti (CDP) şi Agenţia de export Sace vor fi autorizate să garanteze anul acesta împrumuturi bancare de până la 200 de miliarde de euro. Ministerul de Finanţe va crea un fond special, de un miliard de euro, pentru garanţiile menite să atenueze impactul economic de pe urma măsurilor de urgenţă.

Din cele 200 de miliarde de euro, aproximativ 30 de miliarde de euro sunt alocate IMM-urilor, baza economiei italiene.

Şi organismele europene de supervizare au cerut băncilor şi companiilor de asigurări să omită plata dividendelor şi răscumpărările de acţiuni cel puţin până în octombrie şi să-şi folosească profiturile pentru a sprijini economia afectată de pandemie.

Luni, Guvernul de la Roma ar urma să adopte noi măsuri menite să ajute la redresarea economiei şi a companiilor afectate de măsurile adoptate pentru limitarea pandemiei de coronavirus (Covid-19).

BVB | Știri BVB

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (25/05/2022)

Majorarea cu 24,5% din luna iunie a salariilor angajatilor societatii

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (25/05/2022)

Numire administrator neexecutiv provizoriu

PREBET SA AIUD (PREB) (25/05/2022)

Decizia ASF nr. 634/25.05.2022 - aprobare amendament document oferta publica de preluare obligatorie

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (25/05/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014