Update articol:

Italia: Parlamentul de la Roma a votat creşterea cuantumului amenzilor pentru ONG-urile care salvează migranţi

Parlamentarii italieni au votat joi creşterea până la 1 milion de euro a cuantumului amenzilor pentru organizaţiile caritabile de salvare a migranţilor care pătrund fără autorizaţie în porturile Italiei, informează dpa.

Cu 322 de voturi pentru şi 90 împotrivă, camera inferioară a parlamentului a aprobat versiunea mai dură a aşa-numitului “decret de securitate” care în prezent prevede amenzi în cuantum de 10.000-50.000 de euro, potrivit Agerpres.

Decretul, intrat în vigoare la 15 iunie la iniţiativa ministrul de interne de extremă dreapta Matteo Salvini, are nevoie de votul parlamentului pentru a face parte din legislaţie.

În procesul adoptării, membrii coaliţiei populiste de guvernământ au decis în favoarea unei variante mai restrictive a pachetului anti-imigraţie. Versiunea finală are nevoie acum de aprobarea Senatului, al cărui vot este aşteptat până pe 13 august.

Aplicarea de sancţiuni financiare la adresa organizaţiilor neguvernamentale angajate în salvarea migranţilor pe mare face parte din abordarea fermă în care Salvini a ales să gestioneze problema imigraţiei.

Amenzi au fost deja aplicate ONG-urilor Sea-Watch (Germania) şi Mediterranea (Italia), organizaţii care au ignorat ordinul de a nu pătrunde în apele teritoriale ale Italiei şi au dus zeci de migranţi salvaţi pe insula Lampedusa. Navele celor două organizaţii au fost, de asemenea, sechestrate.

Ministerul de interne de la Roma a anunţat joi că numărul migranţilor care au debarcat pe ţărmurile Italiei de la începutul anului a scăzut la 3.418, cu 81% mai puţin comparativ cu 2018.

Dar ONG-urile de salvare a migranţilor, împotriva cărora Salvini îşi concentrează eforturile, au contribuit doar într-o mică măsură la realizarea acestor debarcări. Majoritatea migranţilor reuşesc să ajungă în Italia fără sprijinul organizaţiilor caritabile, notează AFP. 

BVBStiri BVB

AAGES S.A. (AAG) (20/09/2021)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 13-17 septembrie 2021

SOCEP S.A. (SOCP) (20/09/2021)

Neintrunire cvorum AGA O&E 20.09.2021

ELECTROARGES SA (ELGS) (20/09/2021)

Numire Reprezentant Permanent Administrator

Turbo Long on Volkswagen AG Vorzuge (RCVWTL1) (20/09/2021)

Reluare tranzactionare - ora 13:05 - Notificare Raiffeisen Centrobank AG modificare limita variatie

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (20/09/2021)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 13-17 septembrie 2021