Update articol:

Iulian Dumitrescu: Florin Cîţu este propunerea de premier cu care PNL merge la consultările cu preşedintele Iohannis

Prim-vicepreşedintele PNL Iulian Dumitrescu anunţă că Florin Cîţu este propunerea de premier cu care liberalii vor merge la consultările de joi cu preşedintele Klaus Iohannis în vederea desemnării unui nou prim-ministru.

“Decizia BEx al PNL, luată în unanimitate, e una clară: propunerea PNL pentru funcţia de prim-ministru este preşedintele partidului, Florin Cîţu. Aceasta este propunerea cu care vom merge la consultări, la Cotroceni. Avem convingerea că vom genera o majoritate în jurul PNL”, a scris Dumitrescu, miercuri, pe Facebook.

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat, joi, partidele şi formaţiunile parlamentare la consultări în vederea desemnării unui nou candidat la funcţia de premier, după ce Parlamentul nu a acordat încrederea Guvernului propus de Dacian Cioloş.

Pe 11 octombrie, după ce Cabinetul Cîţu a picat prin moţiune de cenzură, şeful statului l-a desemnat candidat la funcţia de premier pe Dacian Cioloş, în urma consultărilor cu reprezentanţii partidelor şi formaţiunilor politice din Parlament.