Update articol:
ROMÂNIA DIGITALĂ ONLINE FORUM

Iulian POPESCU, Guvern: Putem să devenim principalul hub regional, pe digitalizare, în sud-estul Europei – VIDEO

Iulian Popescu Sursa foto: Linkedin

România poate să devină principalul hub regional, pe digitalizare, în sud-estul Europei, a spus Iulian POPESCU, Consilier de Stat, Cancelaria prim-ministrului, Guvernul României, la cea de-a treia ediție a Forumului România Digitală organizat de Financial Intelligence, marți, 15 iunie 2021.

El a menționat că, în primul rând, trebuie să digitalizăm zona administrației. De asemenea, avem nevoie de creșterea competitivității mediului economic, prin digitalizare și educație digitală, inovație, cercetare.

Iulian POPESCU a spus: “Îmi doresc foarte mult ca România să aibă curaj, să își propună obiective mai mari. Cred că putem să devenim principalul hub regional, în ceea ce privește digitalizarea, în sud-estul Europei. Trebuie să ne dăm concursul atât la nivel instituțional, cât și în tot ce înseamnă încurajarea mediului economic – adaptarea legislației și atragerea investițiilor. Discutăm de fonduri de investiții, fonduri de capital de risc, mentorat, acceleratoare și tot ceea ce ține de sistemul de start up și de inovație.“

Domnia sa consideră că ar trebui să ne uitam la modele de succes și să nu reinventăm apa caldă. Iulian Popescu apreciază că instituțiile statului și reprezentanții mediului de afaceri și investițional trebuie să stea la aceeași masă, pentru a înțelege ce pot face instituțiile pentru a atinge acest deziderat, ca România să fie principalul pol de competență și pol economic în ceea ce privește digitalizarea în sud-estul Europei.

“Insist pe elementul de curaj“, a mai sus domnul Popescu, continuând: “Pentru că există o atitudine înrădăcinată în ceea ce privește instituțiile noastre de a aștepta de la alții să ne aducă lumină. (…) Trebuie să înțelegem că de foarte multe ori totul depinde numai de noi. Să fim curajoși, să propunem lucruri, astfel încât România să aibă cea mai ușoară legislație de înregistrare a fondurilor de investiții, cea mai simplă legislație pentru investiții în domeniul IT, pentru Business Angels sau în domeniul telemedicinei.“

Iulian Popescu a menționat că, pe piață, vor fi foarte mulți bani în ceea ce privește digitalizarea, nu numai prin PNRR, POCIDIF, dar și prin Fondul de Tranziție Justă.

“Prin digitalizare am putea să echilibrăm decalajul economic față de anumite regiuni ale Europei“, a mai spus Iulian Popescu.

BVBStiri BVB

Turbo Long on Volkswagen AG Vorzuge (RCVWTL1) (20/09/2021)

Reluare tranzactionare - ora 13:05 - Notificare Raiffeisen Centrobank AG modificare limita variatie

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (20/09/2021)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 13-17 septembrie 2021

MedLife S.A. (M) (20/09/2021)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 13-17 septembrie 2021

Turbo Long on adidas AG (RCADSTL1) (20/09/2021)

Reluare tranzactionare - ora 11:30 - Notificare Raiffeisen Centrobank AG modificare limita variatie

Erste Group Bank AG (EBS) (20/09/2021)

Notificare - detineri < 4%