Update articol:

Jack Dorsey, cofondatorul Twitter, despre bitcoin: „Nu cred că este ceva mai important în viața mea la care să lucrez”

bitcoin jack dorsery https://pixabay.com/

Miliardarul Jack Dorsey, cofondator al Twitter și Square, este extrem de optimist în ceea ce privește viitorul bitcoin, cea mai mare criptomonedă după valoarea de piață, scrie CNBC.

„Bitcoin schimbă absolut totul”, a spus Dorsey vineri la Conferința Bitcoin 2021. „Nu cred că există ceva mai important în viața mea la care să lucrez”.

De fapt, „dacă nu aș fi la Square sau Twitter, aș lucra la bitcoin. Dacă [bitcoin] ar avea nevoie de mai mult ajutor decât Square sau Twitter, le-as lăsa deoparte pentru bitcoin ”, a spus el. „Dar, cred că ambele companii au un rol de jucat.”

Pentru Dorsey, Bitcoin are potențialul de a crea o nouă infrastructură financiară, care să fie mai incluzivă și mai favorabilă pentru comunitățile defavorizate, a spus el. Pentru cei care locuiesc în diferite țări din întreaga lume, Dorsey vede de asemenea bitcoinul ca o modalitate de a se proteja împotriva devalorizării monedei și de a accelera transferurile de fonduri peste granite, a explicat el.

Acesta este în parte motivul pentru care Dorsey, împreună cu magnatul muzical și antreprenorul Shawn “Jay-Z” Carter, au creat un fond de milioane de dolari pentru a continua dezvoltarea bitcoinului în Africa și India, a spus el.

„Nu cred că există ceva mai motivant pentru oamenii din întreaga lume”, a spus Dorsey.

Deși mulți critici ai bitcoinului nu sunt de acord, denumindu-l o investiție speculativă, volatilă și riscantă care poate fi susceptibilă de fraudă, comunitatea sa vede criptomoneda ca un aur digital descentralizat și o acoperire împotriva inflației.

Dorsey crede că bitcoinul va deveni moneda nativă pentru internet.

Compania sa de servicii financiare Square a adăugat bitcoin în valoare de peste 170 de milioane de dolari la bilanț în februarie, după ce a investit prima dată în criptomonedă în octombrie. Vineri, Dorsey a anunțat, de asemenea, că Square „are în vedere” realizarea unui portofel hardware pentru bitcoin.

„De aceea nu avem de-a face cu nicio altă „monedă, deoarece suntem atât de concentrați să facem din bitcoin moneda nativă pentru internet”, a spus Dorsey.

Dorsey a fost în mod constant un sustinator al bitcoinului pe rețelele sociale.

„Orice pot face companiile mele pentru a face [bitcoin] mai accesibil tuturor este modul în care voi petrece restul vieții mele”, a spus Dorsey.

Bitcoin se tranzacționează în prezent la aproximativ 37.000 de dolari, cu o valoare de piață de peste 694 miliarde de dolari.

BVBStiri BVB

SIF MUNTENIA S.A. (SIF4) (23/06/2021)

Initiere procedura de selectie auditor financiar

COMCM SA CONSTANTA (CMCM) (23/06/2021)

Decizia ASF nr. 800/22.06.2021

WTI LIGHT SWEET TURBO SHORT 1/70/68 (EBWTITS37) (23/06/2021)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 24 si 25 Iunie 2021