Update articol:

Janet Yellen a câștigat peste 7 milioane de dolari din discursurile ținute la companii

Janet Yellen, fosta preşedintă a Băncii centrale a SUA (Federal Reserve-Fed) și alegerea lui Joe Biden pentru funcţia de secretar al Trezoreriei, a încasat peste 7 milioane de dolari din discursuri, în ultimii doi ani, de la mari firme financiare și giganți tehnologici, inclusiv Citigroup, Goldman Sachs și Google, conform documentelor depuse ca parte a nominalizării sale, anunță Bloomberg.

Yellen a fost președintele Rezervei Federale din 2014 până în 2018. Mandatul ei nu a fost reînnoit de președintele Donald Trump.

Primirea unor onorarii substanțiale de la bancherii de pe Wall Street și alte corporații puternice ar putea deveni o problemă pe măsură ce nominalizarea sa trebuie aprobată de un Senat divizat. Hillary Clinton s-a confruntat cu critici din partea stângă a Partidului Democrat în timp ce candida la funcția de președinte în 2016 pentru că a primit taxe pentru discursuri de la firmele de pe Wall Street.

Un purtător de cuvânt al tranziției Biden a declarat vineri că, de când a părăsit Fed, Yellen a „vorbit la conferințe economice, universități și grupuri de afaceri și instituții financiare despre experiențele sale și despre opiniile sale despre ce putem face ca țară pentru a construi o economie mai puternică și pentru a crește competitivitatea noastră.”

BVBStiri BVB

DAFORA SA (DAFR) (15/01/2021)

Raport conf. art. 92 ind. 3 Legea 24/2017

ROMCARBON SA (ROCE) (15/01/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014