Update articol:

Jared Kushner, ginerele lui Donald Trump, va investi fonduri saudite în start-up-uri israeliene – Jerusalem Post

Embassy Dedication Ceremony
  • Oameni familiari cu planul de investiții al fondului au declarat pentru The Wall Street Journal că fondul a selectat deja două firme israeliene în care să investească.

 

Un nou fond de capital privat condus de Jared Kushner, ginerele lui Donald Trump, intenționează să investească milioane de dolari strânși din Arabia Saudită în start-up-uri israeliene, potrivit unui raport al The Wall Street Journal, citat de Jerusalem Post.

Fondul, Affinity Partners, a strâns deja peste 3 miliarde de dolari, inclusiv un angajament de 2 miliarde de dolari din partea fondului suveran al Arabiei Saudite.

Oameni familiari cu planul de investiții al fondului au declarat pentru The Wall Street Journal că fondul a selectat deja două firme israeliene în care să investească. Sursele au adăugat că oficialii saudiți au fost de acord că fondul ar putea investi în firme israeliene. Aceasta ar marca prima situație cunoscută în care banii din Fondul saudit de investiții publice sunt direcționați către Israel.

Israelul și Arabia Saudită nu au relații diplomatice, deși regatul Golfului s-a arătat deschis pentru stabilirea de legături cu Israel după ce se ajunge la un acord de pace între Israel și palestinieni. Prințul moștenitor al Saudit Mohammed Bin Salman a declarat în martie că Israelul poate deveni „un potențial aliat” al Arabiei Saudite dacă conflictul cu palestinienii este rezolvat, potrivit Reuters.

Potrivit raportului, Kushner și echipa sa i-au avertizat pe oficialii saudiți că ar putea pierde accesul și oportunitățile din „Silicon Valley din Orientul Mijlociu” în fața statelor din regiune care au aderat la Acordurile Abraham.

Arabia Saudită și-ar putea deschide, de asemenea, economia afacerilor israeliene prin colaborarea cu Kushner, au declarat pentru The Wall Street Journal surse familiare cu problema.

Kushner a prezentat Affinity Partners altor state arabe și majoritar musulmane, inclusiv Emiratele Arabe Unite, Qatar și Indonezia. Qatarul și Indonezia nu au relații diplomatice cu Israelul.

În aprilie, The New York Times a raportat că mai mulţi analişti care analizează investițiile pentru Fondul de investiții publice din Arabia Saudită și-au exprimat îngrijorarea cu privire la intenția de a investi 2 miliarde de dolari în Affinity Partners, inclusiv „lipsa de experiență a managementului Fondului Affinity ”; posibilitatea ca regatul să fie responsabil pentru „cea mai mare parte a investițiilor și a riscului”; procedurile de due dilligence necesare asupra operațiunilor companiei în curs de dezvoltare le-au găsit „nesatisfăcătoare din toate aspectele”; o taxă propusă de administrare a activelor care „pare excesivă” și „riscuri de relații publice”” de la rolul anterior al lui Kushner de consilier principal al fostului președinte Donald Trump.

 

BVB | Știri BVB

ROMCARBON SA (ROCE) (19/05/2022)

Conferinta telefonica investitori si analisti 19 Mai 2022

ROPHARMA SA (RPH) (19/05/2022)

Raport anual 2021 - format ESEF

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (19/05/2022)

Adjudecare licitatie de catre filiala SIF Banat-Crisana

AAGES S.A. (AAG) (19/05/2022)

Hotarari CA din 19.05.2022

ROMCARBON SA (ROCE) (19/05/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014