Update articol:

Jens Weidmann pleacă de la conducerea Bundesbank cu un ultim avertisment împotriva inflaţiei

https://www.bundesbank.de/

Guvernatorul Băncii centrale a Germaniei, Jens Weidmann, a decis să renunţe la postul pe care îl ocupă la finele acestui an, a anunţat miercuri Bundesbank, transmite Reuters.

Jens Weidmann i-a trimis o scrisoare preşedintelui Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, în care îi cere să îl elibereze din funcţie la data de 31 decembrie 2021, din motive personale, se precizează în comunicatul de presă al Bundesbank.

“Am ajuns la concluzia că 10 ani este un interval bun de timp pentru a începe un nou capitol, atât pentru Bundesbank cât şi pentru mine personal”, a scris Jens Weidmann într-o scrisoare către angajaţii instituţiei de la Frankfurt.

Jens Weidmann a fost numit la conducerea Bundesbank în luna mai 2011, când avea 43 de ani şi a devenit cel mai tânăr guvernator al Băncii centrale a Germaniei, într-un moment în care criza datoriilor suverane din zona euro era în plină desfăşurare.

Renumit pentru criticile sale faţă de politica monetară ultra-relaxată a Băncii Centrale Europene, Jens Weidmann a profitat de mesajul său de adio pentru a lansa un nou avertisment faţă de riscul ca preţurile să crească prea rapid. “Va fi crucial să nu ignorăm riscurile deflaţioniste dar nici să pierdem din vedere pericolele inflaţioniste”, a subliniat Jens Weidmann în mesajul său, potrivit Agerpres.

Mare parte din ultimul deceniu, BCE s-a confruntat cu o creştere modestă a preţurilor în zona euro, însă în ultimele luni inflaţia a crescut accelerat pentru ca în luna septembrie să ajungă la 3,4%, cu mult peste ţinta de 2% avută în vedere de BCE.

BVB | Știri BVB

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (02/02/2023)

Reluare tranzactionare - ora 10:00 - conform Codului BVB - operator de piata reglementata (Titlu II - art. 115 si Titlu III - art. 6) - Decizie ASF nr. 84/02.02.2023 - aprobare document oferta publica de cumparare actiuni FP

OMV PETROM S.A. (SNP) (02/02/2023)

Rezultate financiare preliminare la 31 decembrie 2022

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (01/02/2023)

Raport auditor S2 2022 art. 108 Legea 24/2017 (R)