Update articol:

Jerome Powell, preşedintele FED: “Legea este clară, Trump nu mă poate concedia”

jerome powell

Președintele Trump a declarat că majorările ratei dobânzii Fed sunt cea mai mare amenințare la adresa creșterii economice

 

Președintele Reservei Federale, Jerome Powell,  nu crede că poate fi concediat de președintele Donald Trump, potrivit CNBC.

În timp ce a evitat să comenteze direct criticile președintelui Trump despre politica FED privind ratelor dobânzilor, Powell a spus, la emisiunea “60 de minute”, că Trump nu-l poate demite din funcția de la FED.

“Legea este clară că am un mandat de patru ani și intenționez să-l duc până la capăt”, a declarat Powell pentru CBS. Întrebat direct dacă Trump ar putea să-l concedieze, Powell a spus “nu”.

O serie de majorări ale dobânzilor în 2018 au atras mânia președintelui Trump asupra conducerii FED, chiar dacă el însuşi l-a desemnat pe Powell în funcția de preşedinte Fed, după mandatul lui Janet Yellen.

Sub conducerea lui Powell, Fed a aprobat în unanimitate patru majorări ale ratei dobânzilor în 2018, continuând o mișcare către normalizarea politicii pe care Yellen a început-o în decembrie 2015. Trump a declarat că majorările ratelor dobânzilor  sunt cea mai mare amenințare la adresa creșterii în SUA.

Powell a spus că Fed va lua deciziile politice bazându-se pe date și nu pe considerente politice. 

 

BVB | Știri BVB

BRK Argint Turbo Short 23 (BKSLVTS4) (02/12/2022)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 02 si 05 Decembrie 2022

BRK Dow Turbo Short 34350 (BKDOWTSD8) (02/12/2022)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 02 si 05 Decembrie 2022

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (02/12/2022)

Semnare Memorandum de Intelegere privind Coridorul Vertical