Update articol:
DREPTUL LA REPLICĂ

JetFlyHub, reacţie la ştirile privind furnizarea de combustibil Forţelor Aeriene Române: Ne-am desfășurat activitatea cu respectarea tuturor obligațiilor legale, fiscale și contractuale

Societatea JetFlyHub S.R.L. ne-a transmis astăzi un drept la replică, în urma publicării unei ştiri Agerpres, referitoare la ancheta efectuate de Serviciul Teritorial Ploieşti al DIICOT, care vizează “anumite fapte săvârşite de unele persoane din cadrul SC JET FLY HUB SRL Ploieşti, societate care a furnizat combustibil turboreactor Forţelor Aeriene Române, în perioada 2018-2021”. 

Aeronavele MiG 21-LanceR din dotarea Forţelor Aeriene Române nu au fost consemnate la sol, în perioada 2018-2021, din cauza unor probleme tehnice cauzate de calitatea combustibilului utilizat, se arată într-un punct de vedere transmis de Ministerul Apărării Naţionale, la solicitarea AGERPRES.

REDĂM MAI JOS PUNCTUL DE VEDERE:

Societatea JetFlyHub S.R.L. dezminte afirmațiile false apărute în mass-media, și în scopul informării corecte a opiniei publice, dorim să punctăm următoarele aspecte și înțelegem să solicităm dreptul la replică. Totodată, menționăm că ne manifestăm dezacordul față de modalitatea vădit neprofesionistă și superficială în care mass-media înțelege să-și desfășoare activitatea.

Referitor la relația societății noastre cu MApN, precizăm că aceasta s-a desfășurat pe bază contractuală, urmare a câștigării unei licitații publice, aspect confirmat de documente cât și de instituția în cauză.

În perioada 2018-2021 societatea noastră a livrat produsul combustibil turboreactor pentru aeronave, combustibil ce a fost recepționat integral cantitativ și calitativ de către reprezentanții autorității contractante.

Supunem atenției și faptul că astăzi 06.10,2022, autoritatea contractantă și-a exprimat, de asemenea, în mod public, poziția, confirmând că ”avioanele MIG-21 Lancer, din dotarea Forțelor Aeriene Române, nu au fost consemnate la sol, în perioada 2018-2021 din cauza unor probleme tehnice, cauzate de calitatea combustibilului utilizat”! ( https://www.stiripesurse.ro/mapncontrazice-diicot-in-dosarul-de-securitate-nationala-avioanele-mig-21 -lancer-nu-au-avutprobleme-din-cauza-combustibilului 2591495.html)

Cu privire la dezinformarea publică ce a vizat acţionarii societății și administratorii acesteia, îndeosebi Dan Berendel și Cristian Berendel, supunem opiniei publice motivarea judecătorilor Curții de Apel Ploiești (Încheierea nr. 1 din 13.07.2021 din dosarul nr. 456/42/2021 a Curții de Apel Ploiești), confirmată de Înalta Curte de Casație și Justiție prin încheierea nr. 673 din 22.07.2021 din dosarul nr. 456/42/2021 a Înaltei Curți de Casație și Justiție, hotărâri care desființează toate afirmațiile false ce au apărut în media.

Anexăm la prezentul comunicat de presă hotărârile integrale, urmând a reda în cele ce urmează trei paragrafe esențiale:

  1. (…)”Raportat la textele de lege incidente, mai sus prelevate, se constată că în ciuda vastului material de urmărire penală care formează, până în prezent, dosarul cauzei, în realitate, lipsesc exact acele probe sau indicii temeinice din care să rezulte aceea suspiciune rezonabilă că cei doi inculpați au săvârșit acțiunile ce le sunt imputate.
  2. Astfel, fără a intra în profunzimea acuzațiilor ce le sunt aduse celor două persoane, comportament procesual care este specific doar soluționării pe fond a eventualei cauze ce ar putea fi dedusă judecății, se apreciază că referatul cu propunerea de arestare preventivă întocmit de către Serviciul Teritorial Ploiești al DIICOTdin cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, nu este de natură să convingă judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Curții de Apel Ploiești cu privire la necesitatea luării oricărei măsuri preventive împotriva celor doi inculpate.
  3. Deși atât inculpatul Berendel Angel Cristian, cât și inculpatul Berendel Dan Florin sunt cercetați pentru săvârșirea de către fiecare în parte a unui număr de cinci infracțiuni printre care și aceea prev. de art. 403C.pen. care a atras competența Curții de Apel Ploiești pentru niciuna dintre acestea nu se poate trage concluzia certă cu privire la existența mai sus mentionatelor indicii temeinice și cu atât mai puțin a unor probe vizând săvârșirea .)

Societatea JetFlyHub S.R.L. asigură pe cei interesați de activitatea societății pe care o conduce că aceasta și-a desfășurat activitatea cu respectarea tuturor obligațiilor legale, fiscale și contractuale.

Referitor la dezinformarile repetate din mass-media, ce sunt de natură de a aduce grave prejudicii reputationale, de imagine, cât și de natură financiară, situație față de care ne rezervăm dreptul de a întreprinde toate demersurile juridice împotriva autorilor acestei acțiuni de defăimare.

 

incheierea 1 din 13 iulie 2021 incheierea din 25 iulie 2022

 

BVB | Știri BVB

TRANSILVANIA INVESTMENTS ALLIANCE S.A. (TRANSI) (07/12/2022)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 5-6 decembrie si finalizare etapa 1

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (07/12/2022)

Notificare Estinvest - rezultate oferta publica de cumparare de actiuni emise de CHIMCOMPLEX