Update articol:

Jianu (CNIPMMR): Germania va lega creşterile salariale ale profesorilor de implementarea digitalizării educaţiei

Jianu

Guvernul german va lega creşterile salariale ale profesorilor de implementarea de către aceştia a digitalizării educaţiei, a declarat, marţi, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), Florin Jianu, referindu-se la nevoia de reformare a mentalităţilor din România prin PNRR.

“Foarte mulţi întreabă cum cuantificăm o reformă a mentalităţilor. Şi vă dau exemplu cu ce se întâmplă în PNRR-ul Germaniei. Germania a spus în felul următor: ‘Ne propunem ca obiectiv, până în 2026, digitalizarea educaţiei, deci toată educaţia să fie digitalizată, şi vom lega creşterile salariale ale profesorilor de reforma de digitalizare’. Deci dacă fiecare profesor implementează acest proces de digitalizare în procesul de educaţie pe care îl face, atunci creşterile lui salariale vor fi legate de acest proces. Aceasta este o revoluţie adevărată a mentalităţii şi a întregului proces de educaţie”, a afirmat Florin Jianu, într-o conferinţă de presă.

Pe de altă parte, liderul organizaţiei patronale a IMM-urilor a apreciat că lucrătorii români vor pleca din nou să muncească în alte ţări, deoarece PNRR-urile altor state vor debuta cu mult timp înainte de PNRR-ul României.

“Alte ţări au reuşit să-şi susţină turismul la un nivel mult mai înalt, pentru că planul se numeşte de redresare şi rezilienţă. Italia, de exemplu, are un capitol care se intitulează ‘Turism 4.0’, deci practic îşi doreşte digitalizarea sectorului turistic, iar în ceea ce priveşte resursa umană eu cred că foarte curând ne vom lovi de aceeaşi problemă a lipsei forţei de muncă, pentru că vor începe PNRR-uri mult mai rapid în alte ţări ale Uniunii Europene şi vom avea două consecinţe: lucrătorii români vor merge din nou în străinătate şi noi vom ajuta, iarăşi, la dezvoltarea economiilor altor ţări, pentru că prin reformele conţinute în PNRR-ul nostru nu ne propunem să dezvoltăm la nivel strategic economia României, să devenim mai independenţi, să avem mai multă producţie aici. Nu facem altceva decât să exportăm pur şi simplu şi aceşti bani, să îi dăm către asistenţă tehnică, către comisioane şi vom vedea la sfârşit cum de fapt ajutăm economiile altor ţări”, a menţionat Florin Jianu, potrivit Agerpres.

BVBStiri BVB

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (18/06/2021)

Act juridic de tipul celor prevazute la art. 234 din Regulamentul ASF 5/2018

PROMATERIS S.A. (PPL) (18/06/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

JUDETUL TIMIS (TIM28) (18/06/2021)

Plata cupon 41, rambursare rata principal 41 si calcul rata dobanda pentru cuponul 42

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (18/06/2021)

Acord de Exclusivitate incheiat cu ExxonMobil