Update articol:

Joe Biden a declarat stare de dezastru major în Texas; 14 milioane de persoane, sfătuite să fiarbă apa, întrucât ar putea fi contaminată

stare de dezastru in texas Captura video Stirile ProTV

Preşedintele american Joee Biden a declarat, sâmbătă, stare de dezastru major în Texas şi a cerut agenţiilor federale să identifice resurse suplimentare pentru zonele afectate de furtuni de zăpadă şi de frigul intens, relatează AP, potrivit news.ro.

Statul Texas şi alte regiuni ale SUA sunt afectate de câteva zile de furtuni de zăpadă extreme şi de un val de frig intens care au făcut ca milioane de oameni să rămână fără căldură şi fără curent electric. Multe gospodării au rămas şi fără apă.

Peste 14 milioane de oameni din Texas au fost sfătuite să fierbă apa începând de vineri, deoarece alimentarea cu apă a statului ar putea fi contaminată, potrivit CNBC.

Au murit din cauza problemelor cauzate de vreme cel puţin 69 de persoane.

Ca urmare a declarării stării de dezastru major, cei din zona afectată pot beneficia, între altele, de granturi pentru cazare temporară şi pentru reparaţii şi de împrumuturi pentru acoperirea daunelor la proprietăţi neasigurate.

Joe Biden a declarat vineri să speră să facă o deplasare în Texas săptămâna viitoare, însă nu vrea ca prezenţa sa şi a celor care îl însoţesc să reprezinte o povară în contextul eforturilor din zonă.

Guvernul federal a aprobat deja declarații de urgență pentru Texas, Oklahoma și Louisiana și a trimis generatoare, pături, apă și mâncare, săptămâna trecută, în Texas.

BVBStiri BVB

ROMCARBON SA (ROCE) (26/02/2021)

Conferinta telefonica investitori si analisti 13 Aprilie 2021

BERMAS S.A. (BRM) (26/02/2021)

Rezultate financiare preliminare 2020

ALRO S.A. (ALR) (26/02/2021)

Rezultate financiare preliminare 2020

COMELF S.A. (CMF) (26/02/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

AEROSTAR S.A. (ARS) (26/02/2021)

Rezultate financiare preliminare 2020