Update articol:

Johann Strobl: Raiffeisen vrea să facă achiziţii în România, Cehia, Slovacia, Bulgaria şi Serbia

Grupul bancar austriac Raiffeisen Bank International AG (RBI) are acum suficient capital pentru a căuta achiziţii şi este interesat de pieţele din România, Cehia, Slovacia, Bulgaria şi Serbia, a afirmat vineri directorul general Johann Strobl, transmite Reuters.

“În urma vânzării (subsidiarei Raiffeisen Bank Polska) din Polonia avem acum un nivel al capitalului care ne permite să ne uităm de la un lucru la altul”, a răspuns Johann Strobl când a fost întrebat de achiziţii, potrivit Agerpres.

El a numit Cehia, Slovacia, Bulgaria, România şi Serbia ca pieţele în care banca este interesată să-şi extindă prezenţa.

“Vedem din nou un val de consolidări în regiune “, a explicat şeful Raiffeisen, referindu-se la Europa de Est. “Ştim că se desfăşoară câteva naţionalizări unde evident trebuie reduse participaţiile”, a adăugat Strobl, fără a nominaliza băncile.

Raiffeisen are rezultate bune în Rusia, cea mai mare piaţă a sa, şi în Ucraina, a declarat Johann Strobl, adăugând că banca intenţionează să majoreze dividendele anuale.

Filialele Raiffeisen din Ucraina funcţionează normal, în pofida deciziei autorităţilor de la Kiev de a impune legea marţială în unele regiuni, după ce nave ruseşti au deschis focul şi au capturat vase ucrainene, a dat asigurări şeful grupului bancar austriac.

BVBStiri BVB

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (29/10/2020)

Erata - Hotarari AGOA din 29.10.2020

SIF MOLDOVA S.A. (SIF2) (29/10/2020)

Notificare prag detineri/vot >5%

MUNICIPIUL BACAU (BAC26B) (29/10/2020)

Plata cupon 45, rambursare rata principal 44 & calcul rata dobanda pentru cuponul 46

MUNICIPIUL BACAU (BAC26A) (29/10/2020)

Plata cupon 49, rambursare rata principal 47 & calcul rata dobanda pentru cuponul 50

ROMPETROL RAFINARE S.A. (RRC) (29/10/2020)

Semnare documente relationate de suplimentarea unui credit sindicalizat