Update articol:
Articol susținut de XTB România

José Mourinho, ambasadorul de brand al XTB, își dezvăluie secretele pentru a depăși cu succes situațiile tensionate din domeniul investițiilor

José Mourinho, ambasadorul de brand al XTB

José Mourinho – unul dintre cei mai de succes manageri de fotbal din lume și ambasadorul de brand al casei de brokeraj XTB împărtășește detalii despre mentalitatea de câștigător și cum să faci față presiunii și provocărilor. Împreună cu conținutul educațional și de analiză bursieră, aceste informații alcătuiesc un nou curs XTB dedicat investitorilor, numit José Mourinho Mindset Course (disponibil AICI.)

Apreciat pentru abilitatea sa de a aborda situațiile neașteptate cu istețime și în mod cumpătat, José Mourinho detaliază în noul curs câteva dintre secretele care l-au ajutat să devină unul dintre cei mai de succes manageri de fotbal din istorie.

Renumit pentru atitudinea fermă și neclintită în fața situațiilor dificile, de două ori câștigător al Ligii Campionilor și câștigător a 3 sezoane în Premier League, José Mourinho este în mod incontestabil unul dintre cei mai de succes manageri de fotbal din toate timpurile, care acționează cu maximă eficiență mai ales atunci când miza este mare. De-a lungul carierei sale de succes, José a antrenat unele dintre cele mai mari nume și ego-uri din lumea sportului și a fost confruntat cu alegeri solicitante la fiecare pas. 

La bursă, tensiunea e la fel de mare ca pe terenul de fotbal

Sfaturile lui José Mourinho sunt relevante nu doar pentru lumea fotbalului, ci pot fi aplicate și în viața de zi cu zi a unui investitor, datorită similarităților dintre cele două lumi. Irina Cristescu, Directorul General XTB România, explică acest lucru: „Când José Mourinho a devenit ambasadorul XTB, nu am vrut doar să ne asociem cu o figură sportivă de renume mondial, ci să accesăm și să folosim experiența sa vastă ca manager de fotbal pentru a aduce plus valoare clienților noștri. De fapt, numeroasele provocări cu care este confruntat în activitatea sa de gestionare a unei echipe de fotbal sunt destul de similare cu cele pe care trebuie să le abordeze un investitor. Acesta este motivul pentru care suntem parteneri cu José în crearea acestui curs special, având la bază abordarea sa și mentalitatea de câștigător care credem că vor putea fi de ajutor pentru fiecare investitor.”

Tactici esențiale pentru eficientizarea activității, dar și pentru dezvoltarea personală

José Mourinho Mindset Course va deveni o parte specială din XTB Trading Academy – unul dintre cele mai importante cursuri de educație financiară din industrie. Acesta este alcătuit din trei părți, care abordează cele mai mari provocări ale unui investitor:

  • Cum faci față stresului
  • Cum te pregătești pentru succes
  • Cum îți controlezi emoțiile

Fiecare parte include o introducere în analiză bursieră și conținut educațional îmbogățit cu sfaturile personale ale lui José Mourinho care împărtășește abordarea sa privind subiectele menționate, dovedind astfel asemănarea dintre lumea fotbalului și cea a investițiilor.

Interviu exclusiv cu José Mourinho

În timpul pregătirii cursului, José Mourinho a acordat un interviu exclusiv pentru XTB, discutând despre abordarea sa privind procesul de luare a deciziilor, modalitatea de a aborda situațiile stresante și de a face față provocărilor.

  1. Recent ați hotărât să vă întoarceți în Italia, după 11 ani, și să deveniți managerul AS Roma. Care este tactica de pregătire pe care o folosiți pentru a lua decizii importante?

Atunci când știu că trebuie să iau decizii importante, mă asigur înainte de toate că am acces la informațiile de care am nevoie. Aceasta este principala „tactică” pe care o folosesc pentru că ar fi imposibil să iau decizii fără să știu toate detaliile și fără să acord timp pentru a le înțelege.

  1. Stresul a devenit parte din jobul fiecărui manager de fotbal. Ce sfat ați da cuiva care se confruntă cu o situație neașteptată?

Totul se rezumă la pregătire. Este important să fii întotdeauna pregătit pentru toate posibilitățile pentru că, astfel, te vei putea adapta cu ușurință la situațiile care implică multă presiune întrucât te vei putea baza pe pregătirea pe care o ai deja.

  1. Menținerea calmului în anumite situații reprezintă, poate, una dintre cele mai mari provocări pentru un investitor. Cum vă administrați emoțiile într-o situație stresantă?

Odată cu sunetul fluierului, mă concentrez doar pe meci și pe momentele respective. Nu mă mai gândesc la mine sau la emoțiile mele; mă gândesc la ceea ce este în fața mea și la ce trebuie făcut pentru a mă adapta la situația pe care o trăiesc în momentul respectiv.

  1. Atât în investiții sau fotbal, cât și în viața de zi cu zi, planurile nu merg exact așa cum le trasăm. Ce sfaturi puteți oferi cuiva care se confruntă cu o situație care nu a mers conform planului?

Cred că este vorba despre pregătire; atunci când te pregătești pentru toate situațiile posibile ai o putere mai mare de adaptare și, de asemenea, elimini elementul surpriză. Când eram la Porto, i-am spus echipei că mă aștept să jucăm împotriva lui United, cea mai grea echipă din extragere – am nimerit împotriva lui United, dar am fost pregătiți, a fost așa cum ne așteptam și nu ne-am îngrijorat cu privire la această provocare.

  1. La XTB noi credem că educația și deschiderea de a învăța de la alții este una dintre cheile succesului. Cât de important este să te înconjori de oamenii potriviți?

Este incredibil de important să te înconjori de oamenii potriviți și mă bazez foarte mult pe echipa mea. Echipele din zilele noastre sunt atât de mari și există atât de multe sarcini pentru un manager încât trebuie să știi că poți menține standardele de calitate chiar și atunci când nu ești acolo. De asemenea, trebuie să simți că ai parte de provocări și în același timp de sprijin în procesul de luare a deciziilor cheie pentru echipă.

Interviul complet al lui José Mourinho care ne-a ajutat să creăm José Mourinho Mindset Course este disponibil AICI.

***

Cu mai mult de 15 ani de experiență în piețele financiare, XTB este, în prezent, unul dintre cei mai mari brokeri de instrumente derivate din lume și o companie completă de investiții listată pe Bursa de la Varșovia. Cu birouri în peste 10 țări incluzând Marea Britanie, Polonia, Germania și Franța, XTB este, de asemenea, reglementată de cele mai importante autorități de supraveghere din lume inclusiv FCA și KNF.

Avertisment cu privire la riscuri:

Orice opinii, cercetări, analize, preţuri sau alte informaţii oferite cu titlul de comentarii generale de piaţă nu reprezintă sfaturi de investiţii. XTB nu este răspunzător pentru orice pierdere sau pagubă incluzând şi fără limitare la, orice pierdere sau câştig care poate lua naştere direct sau indirect din utilizarea sau bazarea pe astfel de informaţii. Vă aducem la cunoştinţă că informaţiile sau cercetările bazate pe date istorice nu garantează viitoare performanţe sau rezultate. 73% din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci când tranzacționează CFD-uri cu acest furnizor. Ar trebui să luați în considerare dacă vă puteți permite să vă asumați riscul ridicat de a vă pierde banii.

BVBStiri BVB

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (18/06/2021)

Reziliere Contract CTE Iernut

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (18/06/2021)

Convocare AGEA pentru data de 11 august 2021

SIF TRANSILVANIA S.A. (SIF3) (18/06/2021)

Actualizarea politicii de remunerare a actionarilor

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (18/06/2021)

Alocare actiuni SOP2019 - persoane cu responsabilitati de conducere

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (18/06/2021)

Autorizare membru al Consiliului de Administratie