Update articol:

Judecător: Apple trebuie să fie judecată pentru că a ascuns în mod fraudulos scăderea cererii de iPhone-uri, provocând  acţionarilor pierderi de zeci de miliarde de dolari

apple

Un judecător federal a decis că Apple trebuie să fie judecată pentru că a ascuns în mod fraudulos scăderea cererii de iPhone-uri, în special în China, care a provocat acţionarilor pierderi de zeci de miliarde de dolari, transmite Reuters.

În timp ce a respins majoritatea acuzaţiilor, judecătorul districtual Yvonne Gonzalez Rogers a decis că acţionarii pot intenta un proces legat de afirmaţiile directorului general Tim Cook care a lăudat cererea puternică pentru iPhone-uri, într-o conferinţă cu analiştii care a avut loc pe 1 noiembrie 2018, cu doar câteva zile înainte ca Apple să le spună celor mai mari producători ai săi să reducă producţia.

„În absența unui dezastru natural sau a unui alt motiv intervenient, nu este plauzibil că Tim Cook nu ar fi știut că cererea iPhone în China a scăzut cu doar câteva zile înainte de a tăia liniile de producție”, a scris Rogers.

Judecătorul din Oakland, California, a declarat, de asemenea, că decizia Apple de a opri raportarea vânzărilor de unități iPhone „sugerează plauzibil că pârâții se așteptau ca vânzările de unități să scadă”.

Apple nu a răspuns miercuri solicitărilor de comentarii.

Plângerea, care este condusă de Sistemul de Pensii al Angajaţilor din Rhode Island, a fost făcută după ce, pe 2 ianuarie 2019, Cook a redus în mod neaşteptat estimările referitoare la venituri cu până la 9 miliarde de dolari, parţial din cauza tensiunilor comerciale dintre Statele Unite şi China.

A fost pentru prima dată de la lansarea iPhone, în 2007, când Apple a redus estimarea referitoare la venituri. Acţiunile Apple au scăzut a doua zi cu 10%, reducând capitalizarea bursieră a companiei cu 74 de miliarde de dolari.

Cook a afirmat la conferinţa cu analiştii de la începutul lunii noiembrie 2018 că iPhone XS şi XS Max au avut un start foarte bun şi că, deşi pe unele pieţe există presiuni de scădere a vânzărilor, ”nu aş include China în această categorie”.

La jumătatea lunii noiembrie 2018, Apple a spus producătorilor Foxconn şi Pagatron să oprească planurile pentru noi linii de producţie destinate iPhone şi unui furnizor important chiar i-a cerut să reducă livrările, potrivit reclamaţiei.

BVB | Știri BVB

Obligatiuni Autonom Services 2024 (AUT24E) (14/06/2024)

Numire intermediar emisiune obligatiuni

Obligatiuni Autonom Services 2026 (AUT26E) (14/06/2024)

Numire intermediar emisiune obligatiuni

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (14/06/2024)

Informare Depozitarul Central - operare majorare capital social - nr. actiuni