Update articol:

Jurnalista Christiane Amanpour spune că un interviu cu președintele Iranului a fost anulat, pentru că ea a refuzat să poarte vălul

Celebra jurnalista Christiane Amanpour a declarat joi că un interviu cu preşedintele iranian, Ebrahim Raisi, a fost anulat, după ce acesta a insistat ca ea să poarte un batic,centrul unor proteste majore în statul condus de clerici, transmite AFP.

 

Amanpour, principala prezentatoare internaţională a CNN, care are o emisiune şi la postul public de televiziune american PBS, a declarat că era pregătită pentru interviu miercuri, în marja Adunării Generale a ONU, când un consilier a insistat să îşi acopere părul.

 “Am refuzat politicos. Ne aflăm la New York, unde nu există nicio lege sau tradiţie în ceea ce priveşte baticul pe cap”, a scris Amanpour, născută în Marea Britanie din tată iranian, pe Twitter. 

 “Am subliniat că niciun preşedinte iranian anterior nu a cerut acest lucru atunci când i-am intervievat în afara Iranului”, a adăugat ea.

 “Am spus că nu pot fi de acord cu această condiţie fără precedent şi neaşteptată”, a mai scris jurnalista.

 Ea a postat o fotografie cu ea însăşi – fără văl – stând în faţa unui scaun gol unde ar fi fost Raisi.

Un consilier al lui Raisi, un cleric de linie dură, i-a spus lui Amanpour că acesta a insistat asupra vălului din cauza “situaţiei din Iran”, a mai menţionat jurnalista.

Iranul este, de aproape o săptămână, scena unor proteste violente, generate de decesul lui Mahsa Amini, în vârstă de 22 de ani, care a murit după ce a fost arestată de poliţia morală care aplică regulile clericilor privind modul în care se îmbracă femeile. 

Un grup non-guvernamental a declarat că cel puţin 31 de civili iranieni au fost ucişi în timpul represiunii protestelor, în care au fost văzute femei arzând văluri. 

BVB | Știri BVB

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (30/09/2022)

Raport consolidat pentru semestrul I 2022

PATRIA BANK S.A. (PBK) (30/09/2022)

Modificari in conducerea societatii

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (30/09/2022)

Autorizarea unui membru al Consiliului de Administratie

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (30/09/2022)

Alegere Presedinte CA si Comitete consultative