Update articol:

Kazahstanul nu va face mișcări care să rănească interesele Rusiei – purtătorul de cuvânt al lui Tokayev (TASS)

Kazahstanul nu va face mișcări care ar putea dăuna intereselor Rusiei, deoarece rămâne un partener strategic și un aliat, a declarat joi Ruslan Zheldibay, purtătorul de cuvânt al președintelui Kazahstanului, potrivit TASS.

Reacţia a venit după ce presa a pus întrebări cu privire la întâlnirea recentă a șefului Kazahstanului privind dezvoltarea potențialului de transport și tranzit al Kazahstanului. „A fost vorba, în primul rând, de o diversificare a rutelor de livrare a hidrocarburilor kazahe către piețele internaționale în contextul turbulențelor geopolitice”, a spus el pe Facebook (interzis în Rusia deoarece este deținut de Meta Corporation, care este desemnată drept extremistă în Rusia). „La întâlnire s-a discutat despre construirea de noi coridoare de transport în spiritul pragmatismului”.

Purtătorul de cuvânt a spus că construcția va dura mult timp, iar deciziile care au fost adoptate nu au fost motivate politic.

El a spus că Rusia este un aliat și „nu vor fi făcute mișcări care să-i afecteze interesele”.

Președintele Kazahstanului, Kassym-Jomart Tokayev, a declarat joi mai devreme că țara trebuie să-;i diversifice rutele de export de petrol și a spus că o rută transcaspică este o prioritate. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat mai târziu, joi, că Kremlinul nu consideră această declarație ca fiind motivată politic.

BVB | Știri BVB

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (17/08/2022)

Publicarea numarului total al actiunilor emise si al drepturilor de vot asociate

TRANSILVANIA INVESTMENTS ALLIANCE S.A. (TRANSI) (17/08/2022)

Inceperea primei etape a programului de rascumparare actiuni proprii

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (17/08/2022)

Incetarea temporara activitate platforma Borzesti

SOCEP S.A. (SOCP) (17/08/2022)

Convocare AGA O & E 27/28.09.2022