Update articol:

Kazahstanul nu vrea să se afle în spatele unei noi “cortine de fier”, spune ministrul său adjunct de externe

Kazahstan

Companiile care pleacă din Rusia din cauza războiului din Ucraina sunt binevenite să-şi mute producţia în Kazahstan, a declarat ministrul adjunct de externe kazah publicaţiei germane Die Welt, adăugând că ţara sa nu vrea să ajungă de partea greşită a unei noi “cortine de fier”, relatează Reuters.

Companiile nu trebuie să vină doar pentru a evita sancţiunile împotriva Rusiei, “toate companiile cu o reputaţie bună care vor să-şi mute producţia aici sunt binevenite”, a subliniat Roman Vasilenko, potrivit AGERPRES.

“Dacă apare o nouă cortină de fier, nu vrem să rămânem în spatele ei”, a adăugat el, referindu-se la termenul folosit în Occident pentru linia care diviza Europa de est şi de vest în timpul războiului rece.

Numeroase companii occidentale şi-au închis afacerile în Rusia ca răspuns la presiunile consumatorilor de a lua atitudine împotriva invaziei din Ucraina, aminteşte Reuters.

Kazahstanul, fostă republică sovietică, la fel ca Ucraina, a evitat să critice invazia, dar preşedintele kazah Kasîm-Jomart Tokaev a afirmat mai devreme în martie că toate ţările trebuie să respecte cu stricteţe normele şi principiile Cartei Naţiunilor Unite.

BVB | Știri BVB

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (02/02/2023)

Reluare tranzactionare - ora 10:00 - conform Codului BVB - operator de piata reglementata (Titlu II - art. 115 si Titlu III - art. 6) - Decizie ASF nr. 84/02.02.2023 - aprobare document oferta publica de cumparare actiuni FP

OMV PETROM S.A. (SNP) (02/02/2023)

Rezultate financiare preliminare la 31 decembrie 2022

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (01/02/2023)

Raport auditor S2 2022 art. 108 Legea 24/2017 (R)