Update articol:

Kelemen Hunor: Este de înţeles poziţia Ungariei privind embargoul asupra petrolului rusesc

Kelemen Hunor Kelemen Hunor

Preşedintele UDMR, vicepremierul Kelemen Hunor, afirmă că poziţia Ungariei, ţară care nu susţine embargoul asupra petrolului rusesc, “este de înţeles” având în vedere dependenţa ţării de importul de energie, el adăugând că toţi europenii vor plăti sancţiunile impuse Rusiei.

Prezent vineri la Arad, Kelemen Hunor a fost întrebat ce poziţie are UDMR faţă de refuzul Ungariei de a susţine embargoul asupra petrolului rusesc, el declarând că poziţia ţării vecine este de înţeles.

“Este de înţeles, ei depind într-o măsură foarte mare – dar nu numai ei, şi Slovacia, Bulgaria, Cehia şi alte state – şi nu poţi să ruinezi economia unui stat. Costurile războiului, costurile sancţiunilor, le vom plăti noi în primul rând, europenii. Uniunea Europeană plăteşte în primul rând, nu altcineva. Dacă vrei să impui nişte sancţiuni şi mai dure pe piaţa ţiţeiului, trebuie să oferi ori o perioadă de acomodare, despre asta se discută şi probabil că aici va fi soluţia, ori trebuie să ai o soluţie prin care înlocuieşti din alte surse pierderile pentru aceste state”, a spus liderul UDMR, potrivit Agerpres.

El consideră că “România este într-o situaţie mult mai bună, dar nu confortabilă”.

“Până acum, toate măsurile care au ajuns pe masa Consiliului, că acolo se iau deciziile – sunt discuţii, negocieri, dezbateri, discutăm despre proiecte – toate proiectele care au ajuns pe masa Consiliului au fost votate de toţi membrii Uniunii Europene, altfel nu se poate. Aici, pe produsele de ţiţei şi gaze naturale, există o discuţie, pentru că începând de la Germania, Ungaria, Slovacia, Cehia, Italia, dependenţa este foarte mare”, a adăugat Kelemen Hunor.

Vicepremierul a precizat că “România este de acord cu aceste sancţiuni”.

“Sigur că preşedintele şi ministrul de Externe stabilesc cadrul de negociere pentru România şi limitele, dar acest lucru nu înseamnă că nu vedem, nu simţim cu toţii consecinţele. Noi vom plăti aceste costuri”, a mai spus Kelemen Hunor.

BVB | Știri BVB

ROMCAB SA (MCAB) (29/11/2023)

Suspendare provizorie sentinta faliment actionar majoritar

SAFETECH INNOVATIONS (SAFE) (29/11/2023)

Solicitare completare ordine de zi AGEA 21/22.12.2023

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (29/11/2023)

Electrica a atras o noua finantare de 17,4 mil. euro prin Fondul de Modernizare

EVERGENT INVESTMENTS S.A. (EVER) (29/11/2023)

Depunere Oferta publica de cumparare actiuni EVER