Update articol:

Kelemen Hunor: Parcă lipseşte cultura dialogului în coaliţia de guvernare

Kelemen Hunor Kelemen Hunor

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat vineri, la Cluj, într-o conferinţă de presă susţinută cu ocazia şedinţei Consiliului Reprezentanţilor Unionali (CRU), că îl nemulţumeşte faptul că în coaliţia de guvernare nu există o cultură a dialogului.

“Mă nemulţumeşte scandalul de acum. Şi nu pot să fiu mulţumit că după opt luni de zile apare o astfel de tensiune. Parcă lipseşte cultura dialogului şi cultura de a lucra în coaliţie. Şi sunt mulţumit cu echipa noastră din guvern, şi cu miniştrii, şi cu secretarii de stat”, a spus Kelemen Hunor, întrebat fiind care sunt lucrurile care îl mulţumesc şi care nu-l mulţumesc în coaliţia de guvernare, de la formarea sa.

El a reiterat că nu există alternativă la actuala coaliţie de guvernare şi a apreciat că discuţiile USR cu alte formaţiuni reprezintă o cale greşită.

“Nu există o alternativă la această coaliţie. Asta este prima constatare. A doua constatare e că nu e bine să iei poziţia de ninja pe Facebook, fiindcă nu te ajută la nimic. Deci, ar trebui să se oprească partenerii noştri, toate părţile din a face declaraţii războinice, că e din ce în ce mai greu. După care, mai există un sfat, dar nu-mi permit să dau sfaturi: în nicio situaţie nu e bine să împingi pe adversarul tău, pe partenerul tău, indiferent despre cine vorbim, într-un colţ şi să nu laşi niciun spaţiu de manevră. Să nu ceri lucruri care nu pot fi îndeplinite. Eu cred că ar trebui să aşteptăm până când congresele celor două partide se vor termina şi după care se pot aşeza la masă liniştiţi şi se poate ajunge la o soluţie prin care această coaliţie merge mai departe. În chestiune de moţiune, de nemoţiune, de discutat cu AUR, de discutat cu nu ştiu cine discută USR-iştii, nu cred că putem comenta prea mult, este o cale greşită, este o direcţie total greşită, fiindcă, dacă vom continua aşa, va fi greu să ieşim din impas”, a mai afirmat Kelemen Hunor, potrivit Agerpres.

La Cluj-Napoca a avut loc, vineri, şedinţa CRU, pentru pregătirea Congresului UDMR din 17 septembrie, de la Sângeorgiu de Mureş.

BVBStiri BVB

TERAPLAST SA (TRP) (24/09/2021)

Hotarari CA 24.09.2021

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (24/09/2021)

Infiintarea Filialei Fabrica de Prelucrare a Concentratelor de Uraniu-Feldioara

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (24/09/2021)

Raport consolidat - S1 2021

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (24/09/2021)

Informatii referitoare la desfasurarea AGA din 29 septembrie 2021

ELECTROMAGNETICA SA (ELMA) (24/09/2021)

Numire Administratori provizorii