Update articol:

Ken Abramowitz: E timpul să-l redescoperim pe fostul ofiţer KGB Yuri Bezmenov

captura youtube captura youtube

În 1970, Yuri Bezmenov, un ofițer KGB în vârstă de 31 de ani, specializat în propagandă, a defectat în Canada. Bezmenov (cunoscut și sub numele de Tomas Schuman) a fost dezgustat de natura opresivă și de totalitarismul comunismului și a dorit să-și dedice viața educării națiunilor occidentale, în special a Americii, cu privire la ceea ce el și KGB făcuseră, să submineze și să distrugă în cele din urmă societățile occidentale, scria, în luna august a anului trecut, Ken Abramowitz, președintele și fondatorul SaveTheWest.

În 1984, Bezmenov a publicat o carte, Scrisoare de dragoste către America, în care explica, în detaliu, cum comuniștii care conduceau URSS lucrau la distrugerea Americii – nu folosind arme fizice, ci prin ceea ce el a descris ca „subversiune culturală”. După publicarea cărții sale, în 1984, Bezmenov a început să predea relații internaționale la Windsor College (Canada). A murit la începutul anului 1993.

Potrivit lui Ken Abramowitz, în cartea sa, Bezmenov a oferit cel puțin 10 informații importante care sunt la fel de aplicabile şi astăzi ca atunci:

1) KGB, serviciul secret al fostei Uniuni Sovietice, a folosit doar 15% din resursele sale pentru spionaj tradițional (sau „chestii James Bond”, așa cum a spus Bezmenov) – și 85% pentru război ideologic și psihologic (subversiune culturală), prin utilizarea „măsurilor active” pentru a interfera și a degrada afacerile statelor inamice.

2) Aceste „măsuri active” au fost concepute pentru a corupe o țară liberă și autonomă  (și alegerile sale) până la punctul în care oamenii acționează în interesul URSS, deși nu știau că o fac. Persoanele afectate au fost denumite de dictatorii sovietici drept „idioți utili” și au inclus figuri proeminente de la Hollywood, scriitori și alții. În rezumat, ei au susținut obiective care sunau plăcut, precum „egalitatea” (sărăcia de grup, ca în URSS) și „justiția socială” (care nu este niciodată deloc definită, dar este întotdeauna împotriva capitalismului, a Americii și a civilizației occidentale, în general), în timp ce nu acceptau sau nu realizau că erau folosite pentru a promova propaganda comunistă.

3) În jurul anului 1965, KGB a încercat să submineze școlile elementare din America. Până acum, trei generații de profesori și studenți au fost îndoctrinați cu ideologii socialiste subversive. Această subversiune a rămas necontestată de un număr tot mai mare de școli și profesori, care au sabotat în mod constant (și acum denigrează) valorile tradiționale americane.

4) Pe măsură ce acești studenți mergeau la universități, nu numai că nu erau conștienți de minciunile care li se spuseseră, ci erau pregătiți și receptivi la îndoctrinarea la nivel superior a urii pentru libertate, democrație, drepturile individuale, guvernul constituțional limitat, libera întreprindere, etc. Și odată ce au absolvit, au devenit următoarea generație de lideri, în toate segmentele societății. Acest proces continuu a destabilizat societatea, deoarece aceste valori comuniste s-au ciocnit cu cei care încă credeau în Constituție și principiile sale.

5) Procesul de „destabilizare” a fost accelerat prin atacarea, de asemenea, a religiei, în primul rând a iudaismului și creștinismului, și îndreptarea atenției oamenilor către satisfacția personală, pe termen scurt, și degradarea umană a nenumăratelor forme, în mare parte prin distrugerea familiei, în timp ce virtuțile economiei, stabilirea obiectivelor, hărnicia, economiile și sobrietatea au fost uitate treptat.

6) O altă destabilizare a venit prin înlocuirea învățăturii despre știința de bază importantă, cu un accent general asupra științelor umaniste. În America, care a fost odată liderul mondial incontestabil în știință și tehnologie,  majoritatea studenților din universități care se concentrează pe aceste discipline sunt străini, în primul rând din China, care pleacă în ţările de origine cu know how american. “Și în cazul Chinei, condusă de o dictatură comunistă, pregătim literalmente (dacă nu subvenționăm) ascensiunea celui mai letal adversar al nostru, care se apropie acum de sofisticarea tehnică a tuturor sistemelor de arme ale Americii”, spune Ken Abramowitz.

7) O altă fațetă cheie a eforturilor de subversiune a KGB a fost crearea unui mod permanent de „criză”, cu un atac la scară largă asupra piețelor libere și a organizațiilor istorice și constituționale legitime. Promisiunile marilor guverne de bunuri gratuite au fost folosite pentru a încuraja alegătorii (care fuseseră pregătiți pentru astfel de oferte, prin intermediul școlilor americanen) să caute un lider puternic sau chiar un conducător național „binevoitor” care să îndeplinească aceste promisiuni neîndeplinite.

Potrivit lui Ken Abramowitz, dacă Bezmenov ar fi încă în viață, el ar spune, fără îndoială, că Statele Unite au intrat acum în această etapă de „război civil”, întrucât anarhiștii violenți, comuniștii, militanții și alți oportuniști (inclusiv islamiști) folosesc forța pentru a provoca atacuri împotriva statuilor ( istorie) și a poliției din aproape 20 de orașe americane, dintre care majoritatea au fost „guvernate” la toate nivelurile de „idioți utili” de extremă stângă de zeci de ani.

8) După „războiul civil” rezultat, dacă forțele conservatoare care pledează pentru statul de drept constituțional ar pierde, un nou proces de „normalizare” ar intra în linie dreaptă, deoarece oamenii se obișnuiesc cu mult mai puține drepturi şi cu iluzia unei economii mai puține distruse, sub conducerea unui dictator „binevoitor” (comunist / socialist) – care, judecând din istorie, nu va rămâne binevoitor pentru foarte mult timp.

9) Pentru a salva libertatea, Bezmenov a sugerat răspunsuri foarte dure celor care încearcă să răstoarne în mod violent constituția americană, chiar dacă unele libertăți trebuie suspendate temporar. Alternativa este o preluare comunistă completă sau o invazie și mai rea a unui inamic străin.

10) Bezmenov a sugerat, de asemenea, o mișcare publică de masă pentru a reaminti și reeduca populația cu privire la virtutea valorilor tradiționale americane, pentru a-i ajuta pe cetățeni să își recapete încrederea în valorile lor de bază.

Ken Abramowitz concluzionează: “În 1984, Yuri Bezmenov a avertizat cu curaj despre subversiunea comunistă, deoarece am fost (și suntem încă) într-o stare de război cu această ideologie eșuată, care a ucis peste 100 de milioane de oameni doar în secolul al XX-lea.

În timp ce mulți dintre noi suntem la locul de muncă, copiii și adulții tineri din America sunt vizați de noul val de propagandă comunistă anti-americană, finanțat de:

• Rusia, sub formă de videoclipuri de pe rețelele sociale;

• Partidul Comunist al Chinei, sub forma „Institutelor Confucius”, înființate în sute de campusuri universitare din SUA;

• „Manifestul comunist” este desemnat cel mai atribuit manual de economie din colegiile SUA, de două ori mai frecvent decât orice altă carte de economie.

• Șaptezeci la sută dintre milenii americani spun că ar vota cu un socialist la alegeri

• Treizeci și șase la sută din milenii americani „aprobă comunismul” (în creștere față de 28 la sută în 2018).

• Optzeci și trei la sută dintre absolvenții de facultate din SUA și 68 la sută dintre aleși nu pot identifica diferențele funcționale dintre piața liberă și o economie de comandă (totalitară)

• Șaizeci și patru la sută dintre americani în ansamblu (din toate partidele politice) sunt acum de acord cu doctrina de bază a lui Marx, „De la fiecare în funcție de capacitatea sa, la fiecare în funcție de nevoile sale””.

Notă: Kenneth Abramowitz este director general și cofondator al NGN Capital, un fond de capital de risc în domeniul sănătății la nivel mondial în valoare de 450 de milioane de dolari. S-a alăturat companiei NGN de la The Carlyle Group din New York, unde a fost director general în perioada 2001-2003.

Înainte de Carlyle, a fost analist în domeniul sănătății pentru Sanford C. Bernstein & Co. timp de 23 de ani, 1978-2001. El a fost desemnat analistul Numărul 1 în dispozitive și/sau servicii medicale timp de 15 ani de revista Institutional Investor, care l-a plasat, de asemenea, în Wall Street Analyst Hall of Fame în  2009, pe locul 15 din 15.000 de analiști. Kenneth a publicat mai multe studii notabile despre companiile de servicii medicale, fuziunile medicale majore și inovația dispozitivelor cardiovasculare. În prezent, el face parte din Consiliul de Administrație al Cardiovalve și Cerapedics.

Ken este un susținător ferm și contribuitor la diferite organizații care luptă pentru a păstra libertatea și pentru a proteja Israelul și America de Islamul politic și de stânga radicală. Ken Abramowitz face parte din consiliile de administrație ale Israel Independence Fund, American Friends of Likud și Israel Center for Social and Economic Policy (ICSEP). El este, de asemenea, activ în 25 de organizații ale civilizației pro-Israel / America / Occident.

BVB | Știri BVB