Update articol:
COMUNICAT

kevin. garantează o investiție inițială de 10 milioane de dolari și urmărește să revoluționeze ecosistemul de plăți cu cardul din România

  • kevin., o companie vedetă în fintech, care își îndreaptă atenția asupra construirii unei infrastructuri de plăți bazată pe open banking cu scopul de a concura cu Visa și Mastercard, a garantat o investiție inițială de 10 milioane de dolari, va stimula dezvoltarea produselor în România și va sprijini extinderea noii piețe.

 

kevin., o companie startup în fintech, care oferă o infrastructură unică de plată pentru vânzările online, fizice și prin dispozitive mobile, a garantat un capital nou în valoare de 10 milioane de dolari pentru o investiție inițială – una dintre cele mai mari din Europa. Investiția, care majorează capitalul total al companiei la 14 milioane de dolari, a fost coordonată de către OTB Ventures și Speedinvest, doi dintre cei mai importanți investitori în capitalul de risc din Europa în companiile tehnologice europene nou înființate, potrivit unui comunicat al companiei.

„Experiența perfectă a clienților este elementul central al fiecărei plăți. Observăm o cerere uriașă pentru serviciile noastre, clienții văd acum că până la 40% din tranzacții sunt efectuate direct prin conturi bancare pre-conectate la aplicațiile mobile și peste 70% fac trecerea de la carduri la sistemul cont la cont (A2A) pentru plățile online. Sunt recunoscător echipei noastre de dezvoltatori de software fiindcă continuă să creeze un produs care le permite clienților noștri să beneficieze de un mediu de plată mai rapid și mai sigur”, a declarat Tadas Tamosiunas, CEO și co-fondator al companiei kevin.

kevin. a dezvoltat o soluție avansată de infrastructură de plată cont la cont, care permite înlocuirea rapidă a plăților costisitoare cu cardul cu plățile conectate direct la conturile bancare ale clienților, fără a utiliza serviciile unor furnizori terți. Potrivit lui Jindřich Benko, Leaderul kevin. pentru Europa Centrală, plățile cont la cont ale companiei vor revoluționa status quo-ul și vor promova mai multă inovație în ecosistemul de plăți.

„În România, plățile cu cardul reprezintă aproximativ 55% din toate tranzacțiile. Astfel, tehnologia noastră are potențialul de a remodela complet tabloul actual al plăților din țară, aducând un număr semnificativ de utilizatori mai aproape de transferurile bancare directe”, a comentat Benko.

Una dintre principalele zone de interes ale companiei kevin. sunt plățile prin dispozitive mobile și POS (punctul de vânzare), care vor permite clienților să plătească fără probleme din conturile lor bancare pentru bunuri din magazinele fizice prin terminalele de carduri existente care utilizează tehnologia NFC, în timp ce comercianții evită folosirea rețelelor de carduri și fac economii considerabile la comisioanele de tranzacție.

Infrastructura sa de plăți se bazează pe open banking – reglementată de Directiva europeană PSD2. Deși solicită tuturor băncilor și instituțiilor financiare să-și deschidă API-ul pentru furnizorii terți licențiați, kevin. dezvoltă doar conexiuni proprii cu băncile fără a utiliza agregatori terți, având experți interni care asigură tranzacții sigure și fluide.

„Atât comercianții, cât și partenerii noștri pot activa plățile cont la cont printr-un singur API, ajutându-i astfel să economisească sume semnificative legate de costurile și timpul de integrare, precum și de comisioanele de tranzacție”, a adăugat Benko.

Înainte de sfârșitul anului, kevin. își propune să-și mărească echipele locale pe ambele piețe, precum și să intensifice discuțiile cu comercianții și partenerii cu scopul de a pune și consolida bazele pentru dezvoltarea ulterioară a produsului. În ceea ce privește anul 2022, planurile companiei sunt și mai ambițioase.

„În prezent, la scară generală, România este una dintre piețele cu cea mai rapidă creștere în domeniul comerțului electronic și digital”, a spus Benko, „așadar, ne propunem să profităm de această oportunitate și să ne intensificăm dezvoltarea continuă prin construirea de noi relații cu comercianții și actorii consacrați de pe piața plăților, precum și consolidarea parteneriatelor noastre actuale.”

kevin. a fost creată pentru a aduce la un alt nivel plata cu cardul tradițional, prin link, POS, debit direct și plățile online. Oferind soluții de tranzacționare complet personalizabile, care corespund cu dimensiunea fiecărei afaceri, kevin. ajută la îmbunătățirea experienței clienților și, prin urmare, la conversie, economisind în același timp bani la costul de achiziționare a serviciilor de plată. Serviciile kevin. sunt disponibile în prezent în 12 țări europene, inclusiv în Suedia, Finlanda, Polonia, Spania, Țările de Jos, Țările Baltice și Portugalia, unde compania are o acoperire de peste 85% din clientela băncilor. Serviciile companiei vor fi disponibile în 21 de țări din Spațiul Economic European (SEE) până la sfârșitul anului 2021 și în 28 de țări din SEE până la jumătatea anului 2022. kevin. are o echipă formată din peste 100 de angajați în șapte țări și intenționează să-și mărească personalul la peste 350 de angajați în 2022. Compania deține o licență de activitate pentru prestarea serviciilor de plată în calitate de societate de plată, emisă de Banca Centrală a Lituaniei, care permite furnizarea unor astfel de servicii în toate statele membre ale UE.

BVB | Știri BVB

ROMCARBON SA (ROCE) (03/12/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

ROMCAB SA (MCAB) (03/12/2021)

Hotarare AGEA 03.12.2021

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (03/12/2021)

Tranzactii parti afiliate EFSA - OPCOM

TERAPLAST SA (TRP) (03/12/2021)

Hotarari AGA E 3 decembrie 2021

AQUILA PART PROD COM (AQ) (03/12/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014