Update articol:

Kevin O’Leary spune că va cumpăra doar bitcoin extras cu energie curată și niciunul din China

kevin https://www.facebook.com/kevinolearytv

* Investitorul celebru Kevin O’Leary spune că va cumpăra bitcoin extras în mod durabil numai în țările care utilizează energie curată – și nu „monedă de sânge” extrasă în China.

*”Văd în următorul an sau doi două tipuri de monede”, a spus el pentru CNBC:  „Moneda de sânge din China (și) monedă curată extrasă în mod durabil în țările care utilizează hidroelectricitate, nu cărbunele”

*Președintele ETF-urilor O’Shares a numit odată bitcoin „gunoi”, dar recent s-a răzgândit și a spus că va aloca 3% din portofoliul său personal criptomonedei, potrivit unui raport CoinDesk.

 

Celebrul investitor Kevin O’Leary spune că va cumpăra bitcoin extras în mod durabil numai în țările care utilizează energie curată – și nu „monedă de sânge” extrasă în China.

„Văd în următorul an sau doi  două tipuri de monede”, a declarat el luni pentru CNBC, explicând: „Monedă de sânge din China (și) monedă curată, extrasă durabil în țările care utilizează hidroelectricitate, nu cărbune.”

Exploatarea Bitcoin este extrem de consumatoare de energie și aproximativ 65% din bitcoinul mondial a fost exploatat în China începând din aprilie 2020, potrivit Statista. „Mă duc pe partea monedei curate”, a spus O’Leary.

Președintele ETF-urilor O’Shares a numit odată bitcoin „gunoi”, dar s-a răzgândit recent și a spus că va aloca 3% din portofoliul său personal criptomonedei, potrivit unui raport CoinDesk.

O’Leary a spus că a fost „copleşit” de instituții care au întrebat dacă cumpără „monede de sânge din China”, după ce a spus că vrea să investească în bitcoin.

Din ce în ce mai multe instituții mari impun restricții asupra activelor pe care le vor deține pentru a respecta regulile de mediu și de guvernanță corporativă. Preocupările includ drepturile omului și emisiile de carbon. O’Leary a spus că produsele fabricate în China reprezintă, de asemenea, un aspect important.

„Toate aceste probleme … au ajuns acum în prim plan cu privire la bitcoin”, a spus el. „Instituțiile nu vor cumpăra monede extrase în China, monede extrase folosind cărbune pentru a arde electricitate, monede extrase în țări cu sancțiuni”.

Instituțiile spun că nu vor să susțină China din cauza problemelor legate de drepturile omului, a adăugat el.

„Nu cumpăr monede decât dacă știu unde a fost extrasă, când a fost extrasă, proveniența acesteia”, a spus el. „Nu în China. Nici o monedă de sânge pentru mine”.

 

BVBStiri BVB

PRIMARIA MUNICIPIULUI ALBA IULIA (ALB25B) (13/04/2021)

Plata cuponului 27 si rambursare rata principal 27 & calcul rata dobanda pentru cuponul 28

Primaria Alba Iulia (ALB25A) (13/04/2021)

Plata cuponului 29 si rambursare rata principal 29 & calcul rata dobanda pentru cuponul 30

Primaria Alba Iulia (ALB25) (13/04/2021)

Plata cuponului 31 si rambursare rata principal 29 & calcul rata dobanda pentru cuponul 32

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (13/04/2021)

Presedintele Comitetului Reprezentantilor si componenta Comitetelor Consultative

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (13/04/2021)

Raport conf. art. 92 ind. 3 Legea 24/2017