Update articol:

Khalid al-Falih, Ministrul investițiilor din Arabia Saudită, la G20: Investițiile străine directe (ISD) din Arabia Saudită au crescut cu 12% în prima jumătate a anului 2020

Arabia Saudita

Ministrul investițiilor din Arabia Saudită, Khalid al-Falih, a declarat sâmbătă că investițiile străine directe (ISD) au crescut cu 12% în prima jumătate a anului 2020, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, potrivit CNBC.

Guvernul saudit, care găzduiește summitul G20 din acest an, a făcut din atragerea investițiilor străine o piatră de temelie a planului său Vision 2030 de diversificare a economiei celui mai mare exportator de petrol din lume, care nu mai vrea să depindă de veniturile din petrol.

„Mă bucur să spun că ISD, zona mea de acţiune, în prima jumătate a anului au crescut cu 12% față de anul trecut”, a declarat la summit Falih, care anterior a condus compania petrolieră de stat Saudi Aramco.

Falih a declarat în septembrie că regatul a cunoscut o încetinire a ISD anul acesta din cauza problemelor globale cauzate de pandemia COVID-19. „Când am menționat creșterea cu 12%, am vrut să asigur oamenii că nu a existat niciun declin, dar ținta noastră de ISD este mult mai mare”, a spus Falih sâmbătă.

Ca parte a eforturilor de a atrage investitori străini, Arabia Saudită va lansa anul viitor zone economice speciale dedicate mai multor sectoare, a spus Falih. Pe lângă atragerea unor volume mai mari de investiții, Arabia Saudită se va concentra pe „creștere calitativă”, a spus el, menționând domenii precum cloud computing, energie regenerabilă, turism, cultură, divertisment și logistică.

„Aceste investiții pot avea volume mai mici, dar un impact mai mare asupra economiei”, a mai spsu oficialul saudit.

Arabia Saudită prezidează în acest weekend un summit de două zile al liderilor celor mai mari 20 de economii mondiale, care vor dezbate cum să facă față unei pandemii care a provocat o recesiune globală și cum să gestioneze revenirea odată ce aceasta este sub control.

Falih a declarat că economia saudită, care a fost lovită atât de pandemie, cât şi de scăderea prețurilor la petrol, a demonstrat rezistență anul acesta și a avut o capacitate dovedită de a nu ceda șocurilor.

 

 

 

BVBStiri BVB

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (18/06/2021)

Reziliere Contract CTE Iernut

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (18/06/2021)

Convocare AGEA pentru data de 11 august 2021

SIF TRANSILVANIA S.A. (SIF3) (18/06/2021)

Actualizarea politicii de remunerare a actionarilor

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (18/06/2021)

Alocare actiuni SOP2019 - persoane cu responsabilitati de conducere

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (18/06/2021)

Autorizare membru al Consiliului de Administratie