Update articol:
Exclusiv - Preşedinte CS CIGRE B3 Staţii electrice Japonia participă la CMDM 2021 (Condition Monitoring Diagnostic Maintenance)

Koji Kawakita: Emisii zero de carbon, utilizarea tehnologiilor digitalizate și rezilienta retelei  – provocări cruciale pentru industria energetică (video)

Cea de-a șasea ediție a Conferinței internaționale privind monitorizarea, diagnosticarea și întreținerea stării – CMDM 2021 (Condition Monitoring Diagnostic Maintenance) va fi organizată în perioada 11-13 octombrie, de CNR – CIGRE, având ca parteneri Transelectrica, Universitatea „Politehnica” din București – Facultatea de Inginerie Electrică și Comisia pentru energie a Departamentului de Științe Tehnice a Academiei Române.

Koji Kawakita, preşedinte CS Staţii electrice Japonia, va fi speaker în cadrul evenimentului.

Interviu cu Koji Kawakita, preşedinte CS Staţii electrice Japonia

 

Reporter: Ce înseamnă CIGRE pentru dumneavoastră?

Koji Kawakita: Bună ziua tuturor. Numele meu este Koji KAWAKITA, președintele Comitetului de studiu CIGRE B3 „Stații electrice”. În prezent, lucrez pentru compania  Chubu din Japonia, ca membru al departamentului cooperării internaționale și de business.
CIGRE este casa mea și familia mea. CIGRE este mai mult decât o simplă organizație tehnică internațională.

 

Reporter: Care sunt așteptările dvs de la această conferință?

Koji Kawakita:  Avem acces întotdeauna la tehnologii de ultimă generație și găsim noi provocări la evenimentele CIGRE. Îmi îmbunătățește expertiza și îmi oferă o mai bună cunoaștere.
Personal, aștept cu nerăbdare să mă întâlnesc cu ceilalți participanți.

Reporter: Care este viitorul energiei electrice în lume? Dar în Europa și Japonia?

Koji Kawakita:  Cred că există mai multe provocări importante în industria energiei electrice. Printre acestea, emisii zero de carbon, utilizarea tehnologiilor digitalizate și rezilienta rețelei sunt provocări cruciale pentru dezvoltarea durabilă a industriei energiei electrice la nivel mondial.

Reporter: Cum se dezvoltă sectorul energetic în Japonia, mai ales după Fukushima?

Koji Kawakita:  După accidentul de la Fukushima, o centrală nucleară a fost suspendată, iar resursele de energie regenerabilă au fost introduse rapid. În plus, precipitațiile abundente și inundațiile din cauza schimbărilor climatice devin din ce în ce mai serioase.
Prin urmare, introducerea gestionării activelor, utilizarea tehnologiilor digitalizate și îmbunătățirea rezilienței rețelei au devenit probleme critice în Japonia.

Reporter: Care este mesajul dvs. pentru participanții la această Conferință?

Koji Kawakita: Vă rugăm să veniți si să vă alăturați Colocviului comun CIGRE CMDM și A2 & B3, indiferent dacă participați fizic sau online. Avem nevoie de contribuția și ideile dvs. pentru a avea o discuție fructuoasă. Aștept cu nerăbdare să vorbim. Ne vedem în curând.

Ciprian Diaconu, CIGRE România: Sistemul electro-energetic trebuie să devină VERDE – INTELIGENT

BVBStiri BVB

ELECTROAPARATAJ S.A. (ELJ) (20/10/2021)

Raport auditor - art. 108 Legea 24/2017 (R)

PROMATERIS S.A. (PPL) (20/10/2021)

Informare Depozitarul Central - structura sintetica la 14.10.2021

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (20/10/2021)

Moody s acorda Companiei ratingul Baa3, perspectiva stabila

ROMPETROL WELL SERVICES S.A. (PTR) (20/10/2021)

Hotarari AGA O & E - 20 octombrie 2021