Update articol:

Lansarea vaccinului anti COVID-19 nu va duce la obținerea imunității de turmă în acest an – experți în sănătate

vaccin coronavirus, vaccinare pixabay.com

Lansarea vaccinurilor împotriva coronavirusului în multe țări nu va oferi imunitate de turmă împotriva pandemiei globale în acest an, au declarat luni mai mulți experți în sănătate, invocând accesul limitat pentru țările sărace, problemele de încredere ale comunității și potențialele mutații ale virusului, scrie Reuters.

„Nu ne vom întoarce rapid la normal”, a declarat Dale Fisher, președintele Rețelei de Alertă și Răspuns a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), la conferința Reuters Next.

„Știm că trebuie să ajungem la imunitatea de turmă și avem nevoie de aceasta în majoritatea țărilor, așa că nu vom vedea asta în 2021”, a spus Fisher. „Ar putea exista unele țări care ar putea să atingă acest rezultat, dar chiar și așa nu vom ajunge la „ normal”, mai ales în ceea ce privește controalele la frontieră.”

Imunitatea de turmă se referă la o situație în care suficient de mulți oameni dintr-o populație au imunitate la o infecție pentru a putea opri în mod eficient răspândirea bolii.

Pandu Riono, un epidemiolog la Universitatea din Indonezia, a declarat că o periculoasă dependență a unor guverne de vaccinuri înseamnă că imunitatea efectivului nu poate fi atinsă pe termen scurt. „Guvernul indonezian consideră că vaccinul este cea mai bună soluție pentru controlul pandemiei și uită că supravegherea precum testarea … comunicarea, pentru a educa publicul să practice un comportament cu risc scăzut, este, de asemenea, importantă, deoarece vaccinul în sine are nevoie de timp pentru a acoperi majoritatea oamenii care au nevoie de el”, a spus Riono, care a vorbit și la conferința Reuters Next.

Peste 90 de milioane de persoane ar fi fost infectate de noul coronavirus la nivel global și aproximativ 1,9 milioane au murit din cauza bolii de când a apărut pentru prima dată în China în decembrie 2019, potrivit unui bilanț al Reuters.

Mai multe țări, inclusiv Statele Unite, Singapore, Marea Britanie și o serie de țări din Uniunea Europeană au început deja să lanseze vaccinuri, cum ar fi cele dezvoltate de Pfizer și partenerul său BioNTech, și de Moderna Inc și AstraZeneca Plc / Oxford University. Indonezia și India intenționează să înceapă vaccinările în masă la sfârșitul acestei săptămâni.

BVBStiri BVB

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (18/01/2021)

Informatii cu privire la perioada inchisa tranzactionarii: 23 ian - 22 feb 2021

STK EMERGENT (STK) (18/01/2021)

Schimbare denumire administrator STK Emergent