Update articol:
#BLACKSEAONLINEFORUM

László Borbély: Va trebui să urgentăm proiectele de la Marea Neagră, pentru a profita de resursele pe care le avem, evident fără a afecta mediul

Va trebui să urgentăm proiectele de la Marea Neagră, pentru a profita de resursele pe care le avem, evident fără a afecta mediul, a transmis László Borbély, Consilier de Stat, Coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă din Guvernul României, într-un mesaj video, la cea de-a doua ediție a evenimentului BLACK SEA FORUM: ”Importanța geostrategică și economică a Mării Negre în actualul context european”, organizat de Financial Intelligence, joi, 25 februarie 2021.

László Borbély a spus: “Avem o strategie de dezvoltare durabilă în care componenta Mării Negre este prezentă, mai ales în ceea ce privește posibilitățile de resurse naturale, de gaz, de energie, dar și componente, evident, legate de viața marină.”

Domnia sa consideră că trebuie analizat, la nivelul României, dat fiind faptul că ne-a lovit această pandemie, cum putem valorifica Planul Național de Reziliență și Recuperare: “Încercăm să finalizăm până la sfârșitul lunii aprilie acele proiecte care țin și de mixul energetic și de posibilități de finanțare a acestei zone”.

László Borbély a mai precizat: “Avem aceste zăcăminte la nivelul Mării Negre. Trebuie să o spunem că am întârziat, din păcate, din varii motive, nu intrăm în detalii. Va trebui să urgentăm (n.n. proiectele), să fim un furnizor și să profităm de resursele pe care le avem, fără a afecta, evident, mediul și fără a afecta resursele naturale. Știți foarte bine ca, în momentul de față, noi consumăm deja, la nivel planetar, încă din luna august ceea ce ar trebui să consumăm într-un an intreg, vorbesc despre resurse naturale.“

László Borbély a menționat că Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă ar dori, cât de repede, o strategie energetică, coroborată cu strategia pentru schimbări climatice, și pe baza Planului Național de Recuperare și Reziliență: “Avem obligația să demonstrăm că avem reforme, că avem proiecte lângă aceste reforme care sunt mature și, evident, că aceste proiecte vin în sprijinul înverzirii economiei, a economiei circulare. 36% din aceste proiecte trebuie să fie și în concordanță cu Green Deal”.

BVBStiri BVB

UCM RESITA S.A. (UCM) (16/04/2021)

Completare Convocare AGAO 28 (29).04.2021 versiune limba engleza

Patria Bank Obligatiuni 2028 EUR (PBK28E) (16/04/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014