Update articol:

Legea privind reducerea impozitului pentru investitorii de pe piata de capital a trecut de votul plenului

Palatul parlamentului, Camera Deputatilor, Senat

Legea privind reducerea impozitului pentru investitorii de pe piata de capital a trecut de votul plenului Camerei Deputaților, cu 213 voturi pentru.

Recent, proiectul a fost avizat favorabil în Comisia de buget, finanțe și bănci din Camera Deputaților. Proiectul a primit raport favorabil în Comisie, cu 19 voturi pentru, singura abținere fiind a liderului USR, Claudiu Năsui.

Plenul Camerei Deputaților este for decizional pentru adoptarea acestei inițiative legislative, care facilitează accesul investitorilor pe piața de capital și stimulează interesul acestora pentru Bursa de Valori București. Legea va fi transmisă președintelui pentru promulgare.

Legea propune implementarea unui sistem de impozitare la sursă pentru investitorii individuali, prin aplicarea unui impozit de 1% pe câștigul din transferul titlurilor de valoare deținute mai mult de 1 an și 3% pe câștigul din transferul titlurilor de valoare deținute mai puțin de un an, fără ca pierderile să mai fie compensate sau declarate. Cu alte cuvinte, sunt încurajate deținerile pe termen mediu și lung, ceea ce asigură companiilor listate investiții mai predictibile.

Proiectul de lege a avut acordul tuturor părților implicate – Ministerul de Finanțe, Autoritatea de Supraveghere Financiară, Bursa de Valori București și Asociația Administratorilor de Fonduri.

Impactul la bugetul de stat va fi pozitiv pe termen mediu si lung – 150 de milioane de euro anual, a spus, anul trecut, deputatul PNL Sebastian Burduja, inițiator al proiectului.

Vizăm, în primul rând, reţinerea la sursă a impozitului, pentru a nu mai pune investitorul pe drumuri la ANAF, pe de o parte, şi pentru a nu mai avea o interacţiune a ANAF-ului cu 10 – 12.000 de investitori individuali şi cu 41 de societăţi de brokeraj şi administrare de fonduri, potrivit lui Sebastian Burduja.

BVB | Știri BVB

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (18/08/2022)

Convocare AGA O & E 22.09.2022(23.09.2022)

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (18/08/2022)

Convocare AGEA - 12 Oct 2022 - Actualizare act constitutiv

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (18/08/2022)

Hotarare AGA E din data de 18 august 2022

VES SA (VESY) (18/08/2022)

Inregistrarea noii structuri a Directoratului in Registrul Comertului

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (18/08/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014