Update articol:

Liban: A treia demisie din guvern, a ministrului justiţiei, în urma exploziei de la Beirut şi a protestelor

explozie liban

Ministrul libanez al justiţiei, Marie-Claude Najm, şi-a anunţat luni demisia, devenind cel de-al treilea membru al guvernului care pleacă din funcţie după explozia devastatoare produsă săptămâna trecută în portul capitalei Beirut, transmite dpa, potrivit Agerpres.

‘Mi-am depus demisia din cauza exploziei de la Beirut şi a protestelor’, a declarat Marie-Claude Najm, citată de televiziunea MTV.

Duminică şi-au anunţat demisiile colegii săi de la Mediu, Demianos Kattar, şi de la Informaţii, Manal Abdel-Samad.

O explozie a devastat marţi portul din Beirut, provocând moartea a cel puţin 158 de persoane, rănirea altor 6.000 şi lăsând fără locuinţe între 250.000 şi 300.000 de oameni.

Deflagraţia a fost provocată, potrivit autorităţilor, de 2.750 tone de nitrat de amoniu stocate de şase ani în portul Beirut ‘fără măsuri de precauţie’.

Cu o zi înaintea exploziei, ministrul libanez de externe Nassif Hitti demisionase în semn de protest faţă de rezultatele slabe ale guvernării, avertizând că Libanul va deveni un ‘stat eşuat’.

Explozia a declanşat la Beirut proteste devenite violente, în urma cărora un poliţist a murit şi cel puţin 250 de persoane au fost rănite.

Protestele l-au determinat pe premierul Hassan Diab să propună desfăşurarea de alegeri anticipate.

BVBStiri BVB

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (27/09/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (27/09/2021)

Cerere de chemare in judecata formulata de un actionar

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (27/09/2021)

Restructurare datorii Computer Learning Center & ISEC Associates