Update articol:

LIFE IS HARD își crește profitul net cu 384,18% în primul trimestru 2023

Catalin Chis, antreprenor, CEO LIH

LIFE IS HARD, companie de tehnologie listată pe piața AeRo, a înregistrat o cifră de afaceri de 6.88 mil lei, cu 14% mai mare comparativ cu anul precedent, respectiv și-a îmbunătățit semnificativ nivelul de profit net, ajungând la 1.64 mil. lei, o creștere de 384,18% față de perioada de referință, potrivit unui comunicat de presă.

Cea mai mare contribuție la cifra de afaceri o are divizia Insurance, unde volumul de business din primul trimestru se ridică la 3.4 mil. lei, iar LIFE IS HARD mizează pe potențialul acestei industrii regionale pentru a-și fundamenta dezvoltarea capacității de inovare, demers strategic demarat de anul acesta.

“În ultimii 3 ani, eforturile noastre s-au concentrat pe creșterea competențelor ecosistemului LIFE IS HARD, care astăzi are divizii specializate pe telecomunicații, asigurări, e-commerce și servicii financiare. Din 2023 intrăm în etapa de creștere a relevanței lor, astfel încat capacitatea de operare LIH să aibă impact cât mai mare în piață”, spune Cătălin Chiș, CEO și președinte al Consiliului de Administrație LIH.

Performanța întregului ecosistem LIFE IS HARD se află de asemenea în curbă ascendentă, cu îmbunătățiri pe toți indicatorii financiari relevanti. O consolidare orientativă a cifrelor LIH și a deținerilor sale (Performia Finance – 40%, respectiv Innobyte Solutions – 100%) relevă mai multe plusuri semnificative:

 

LIH, prima companie românească de software listată la BVB, piata AeRo, a pornit de la o valoare de piață de 6.37 mil. lei și a ajuns, astăzi, la o capitalizare de 53 mil. lei. Compania are ca obiectiv să atingă pragul de 100 de mil. lei capitalizare, iar valoarea generată pentru acționari să fie în creștere în fiecare etapă de dezvoltare.

LIFE IS HARD a decis recent distribuirea de acțiuni gratuite în valoare de 4 mil. lei acționarilor înregistrați la data de 15.06.2023, iar distribuirea are loc în baza profitului pentru anul 2022.

În 2022, LIH a început de asemenea procesul de transformare a angajatilor în acționari ai companiei prin programele SOP, demers care a condus la creșterea retenției de personal și care va continua și anul acesta.

 

BVB | Știri BVB

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (02/06/2023)

Fitch confirma Ratingul BBB- cu perspectiva stabila

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (02/06/2023)

Demersuri privind vanzarea pachetului de actiuni detinut la IAMU S.A.

Banca Transilvania TURBO LONG 10/1.77/1.82 (EBTLVTL19) (02/06/2023)

Notificare Erste Group Bank AG - EBTLVTL19 este sold-out