Update articol:

Lira sterlină a atins marţi un maxim pre-pandemic faţă de euro

londra Sursa foto: pixabay.com/ro/photos/londra-uk-parlament-big-ben-1053695/

Lira sterlină a crescut marți pentru a atinge un maxim pre-pandemic față de euro, susținută de așteptările că Banca Angliei va crește în continuare ratele dobânzilor, potrivit Reuters.

Lira sterlină a crescut cu 0,1% față de euro, la 83,35 pence până la 16.00 GMT, după ce a atins cel mai ridicat nivel față de moneda unică din februarie 2020.

Față de dolar, lira a crescut cu 0,2% la 1,3611 dolari, oscilând în jurul celui mai ridicat nivel din 4 noiembrie, când lira a scăzut cu 1,5% în ziua după ce BoE a surprins piața menținând ratele dobânzilor neschimbate.

În ultimele săptămâni, investitorii şi-au mărit aşteptările că Banca Angliei va creşte ratele dobânzilor încă de luna viitoare, după o majorare surpriză efectuată în decembrie, cu 0,15 puncte procentuale, la 0,25%.

You-Na Park-Heger, analist la Commerzbank, a declarat că perspectiva creşterii ratelor dobânzii de către Banca Angliei susţine lira sterlină. Dar „o parte din ea este probabil să fie deja evaluată, astfel încât raliul GBP să putea începe să se epuizeze”, a adăugat ea.

Jane Foley, șeful Strategiei FX la Rabobank din Londra, a declarat că lira sterlină a câștigat, de asemenea, un anumit sprijin din semnele de slăbiciune ale dolarului american. Față de un coș de valute, acesta s-a tranzacționat marți cu mult sub maximele de 16 luni pe care le-a atins în noiembrie, în ciuda pariurilor în creștere în această lună că Rezerva Federală va crește ratele dobânzilor mai devreme decât se aștepta inițial.

 

BVB | Știri BVB

ALRO S.A. (ALR) (14/01/2022)

Stadiu litigiu Alro - Consiliul Concurentei

ALRO S.A. (ALR) (14/01/2022)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)