Update articol:

Lista statelor cu risc epidemiologic, actualizată – Grecia, Spania, Franţa, Turcia, Croaţia sunt pe lista verde / Tunisia, pe lista galbenă / Seychelles şi Maldive, pe lista roşie

Sursa Pixabay

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a actualizat lista statelor considerate cu risc epidemiologic, 18 ţări fiind considerate periculoase şi au fost trecută pe lista roşie. Tot pe lista roşie sunt Nepal, Africa de Sud, Marea Britanie şi India, din cauza tulpinilor periculoase de coronavirus. Cele mai multe destinaţii de vacanţă preferate de români sunt pe lista verde, asta înseamnă că nu se impun niciun fel de restricţii la întoarcere, potrivit news.ro.

Potrivit ultimei decizii a CNSU, 18 ţări sunt pe lista roşie, asta înseamnă restricţii pentru persoanele care vin din aceste zone. Pe listă sunt, printre altele, Seychelles şi Maldive, destinaţii de vacanţă în care merg românii.

Pe lista galbenă sunt Emiratele Arabe Unite, Malaysia, Georgia, Sint Maarten, Botswana, Panama, Capul Verde, Saint Kitts si Nevis, Tunisia, Sri Lanka  şi Guyana.

Lista verde cuprinde din ce în ce mai multe state, între acestea fiinf multe dintre destinaţiile de vacanţă preferatede români: Grecia, Spania, Franţa, Turcia, Croaţia.

În 14 mai, România a introdus lista roşie.

”Lista este difrenţiată pe coduri – verde, galben şi roşu, exact după incidenţele din România. Motivul pentru care s-a făcut acest lucru este pentru a nu intra brusc ţări care ne depăşesc cu foarte puţin. Dacă este în codul galben, persoana nu intră în carantină dacă este vaccinată sau prezintă un test PCR, nu mai vechi de 72 de ore. Dacă este din zona roşie, fie persoana este vaccinată, fie intră în carantină. Testul nu mai scuteşte de carantină”, a declarat atunci Raed Arafat.

Cei care vin din zona verde nu mai au nevoie de niciun fel de document.

BVBStiri BVB

Erste Group Bank AG (EBS) (30/07/2021)

Rezultate teste stress 2021

ROMPETROL RAFINARE S.A. (RRC) (30/07/2021)

Raport Auditor conform art. 92 ind. 3 Legea 24/2017- Sem. I 2021

VRANCART SA (VNC) (30/07/2021)

Raport auditor - art. 92 ind. 3 Legea 24/2017 - Tranzactii raportate in S1 2021