Update articol:

Listarea UiPath la bursă ar putea avea loc în 2021; Au început pregătirile

Listarea UiPath la bursa din New York ar putea avea loc în 2021. UiPath Inc a inițiat discuții pentru angajarea băncilor de investiții, în demersul de pregătire a unei oferte publice inițiale. Oferta ar putea evalua compania la peste 15 miliarde de dolari, potrivit oamenilor familiarizați cu această chestiune, citați de Reuters.

Compania încearcă să angajeze subscriitori pentru IPO, pe măsură ce se pregătește listarea UiPath la bursa în 2021, au spus sursele. Acestea au avertizat că evaluarea, calendarul și mărimea tranzacției sunt supuse condițiilor pieței.

EY anunță alianța globală cu UiPath pentru accelerarea hiperautomatizării organizațiilor  

Compania generează în prezent peste 400 de milioane de dolari venituri anuale, a adăugat una dintre surse.

Sursele au solicitat anonimatul, deoarece chestiunea este confidențială. UiPath a refuzat să comenteze.

UiPath ajută companiile să automatizeze sarcini repetitive și de rutină în domenii precum contabilitate, resurse umane și tehnologia informației. A fost fondată în 2005 în România de fostul executiv Microsoft Daniel Dines și Marius Tirca.

Afacerea UiPath a profitat de trecerea la munca de la distanță în timpul pandemiei, ceea ce a determinat companiile să își intensifice căutarea de soluții automatizate.

UiPath a strâns până acum peste 1 miliard de dolari în finanțare de la investitori de capital de risc precum Accel, Sequoia Capital, Coatue Management și CapitalG și a fost evaluat la 10,2 miliarde de dolari după ultima sa rundă de finanțare la începutul acestui an.

*Alianța cu EY

Recent, EY a  anunțat alianța încheiată între UiPath, unul dintre principalii furnizori de software pentru automatizarea proceselor (Robotic Process Automation), și Ernst & Young LLP (EY US), cu scopul de a susține creșterea gradului de adoptare a tehnologiei de automatizare în cadrul organizațiilor. Alianța a fost încheiată, de asemenea, cu firmele membre ale EY din România și India. S-a avut în vedere extinderea ulterioară a parteneriatului la nivel global, potrivit unui comunicat.

Alianța EY-UiPath integrează expertiza celor două companii într-o ofertă comună care cuprinde definirea strategiei de automatizare inteligentă, elaborarea de modele operaționale de automatizare, identificarea zonelor cu potențial de automatizare și implementarea soluțiilor dezvoltate, precum și asigurarea asistenței operaționale pentru automatizările implementate.  Prin valorificarea acestor capacități integrate, organizațiile pot adopta într-un mod eficient tehnologiile de automatizare, având la dispoziție resurse extinse atât din sfera de business, cât și din tehnologie pentru o abordare unitară care accelerează obținerea beneficiilor.

BVB | Știri BVB

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (02/10/2023)

Emisiunea de Obligatiuni din data de 2 octombrie 2023

AROBS TRANSILVANIA SOFTWARE (AROBS) (02/10/2023)

Disponibilitate inregistrare teleconferinta rezultate S1 2023

INFINITY CAPITAL INVESTMENTS S.A. (SIF5) (02/10/2023)

Demersuri privind vanzarea pachetului de actiuni la Sinterom S.A.

LION CAPITAL S.A. (LION) (02/10/2023)

Schimbari in conducerea emitentului

AROBS TRANSILVANIA SOFTWARE (AROBS) (02/10/2023)

Hotarari AGOA&AGEA din data de 29.09.2023