Update articol:

Liviu Dragnea la Realitatea Plus: Primele explicații despre ce înseamnă statul paralel mi le-a dat prietenul meu Vasile Dîncu

*Anca Alexandrescu: După interviu, Liviu Dragnea m-a sunat şi mi-a spus să transmit că ăsta e doar începutul    

 

Liviu Dragnea l-a atacat în această seară pe fostul său prieten Vasile Dîncu.  În primul interviu după ce a intrat la închisoare, acordat Ancăi Alexandrescu, la Realitatea Plus, Dragnea susţine că Dîncu i-a vorbit pentru prima dată despre statul paralel: “Îmi asum faptul că l-am considerat unul dintre cei mai buni prieteni. Am ținut enorm la Vasile Dincu. (…) Eu vreau să spun că despre statul paralel primele prezentări mi le-a făcut Vasile Dîncu. Primele explicații despre ce înseamnă acest sistem ocult mi le-a dat Vasile Dîncu, prietenul meu de atunci. Le știa din discuțiile pe care le avea cu cei de la SRI, Maior și Coldea, mă rog, și cu alții de acolo.

Ceea ce mi-a spus iniţial s-a adeverit, adică nu mi-a spus lucruri nerealiste sau care nu aveau o reprezentare în realitate. Vă dau un exemplu, în legătură cu procesul care m-a adus aici, care e un proces politic. Într-o seară am fost cu Călin Tăriceanu la Antena 3, chiar în seara în care ANAF s-a dus să îi scoată din sediu. Dîncu și Coldea erau împreună, se uitau împreună la Antena 3 şi în timpul emisiunii Kovesi l-a sunat pe Coldea. Era foarte nervoasă, că o să mă bage în pușcărie, cum îmi permit eu să apăr Antena 3, care este un post împotriva dumneaei. Prima dată mi s-a părut ceva exagerat. Ulterior, şi Florian Coldea mi- a confirmat acest telefon nervos. Multe alte discuţii aveau loc…Cu dosarul referendumul, Vasile Dîncu era foarte revoltat, îi certa pe cei de la SRI că e un dosar politic și trebuie să înceteze practicile acestea”.

“Sunt citat la DNA, în dosarul Tel Drum. Cu puțin înainte de campanie electorală. Dacă mă întrebi de ce sunt acuzat, nu prea știu. Era vorba de două drumuri cu bani europeni. Drumurile există”, a mai spus Dragnea.

“Sunt bine, nu am probleme de sănătate.  Oricine zâmbește aici – zâmbește amar. Dar nu m-au îngenunchiat. Nu m-au înfrânt. Cu toate că ei, anul asta, nu m-au lăsat în pace. M-au condamant total nevinovat”, a spus Liviu Dragnea, într-un interviu acordat Ancăi Alexandrescu, la Realitatea Plus. 

Potrivit lui Dragnea, actuala putere a mers în toate campaniile cu un mesaj anti-cineva: “Sunt convins că şi acum vor să meargă pe un mesaj anti-cineva. E greu să meargă pe anti-PSD, pentru că PSD nu mai e perceput ca un partid de forţă şi o opoziţie foarte serioasă.  Din moment ce le-a reuşit o reţetă scumpa pentru ei atâția ani de zile să mă demonizeze şi să ajungă la un scor să le dea posibilitatea să guverneze aşa cum guvernează, de ce să nu mai încerce încă o dată, să încerce să construiască anti-mine”.

Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție la trei ani și jumătate de închisoare în procesul privind angajările fictive de la Direcția pentru Protecția Copilului Teleorman.

BVB | Știri BVB

SIF HOTELURI SA (CAOR) (02/02/2023)

Solicitare convocare AGEA

FONDUL INCHIS DE INVESTITII BET FI INDEX INVEST (BTF) (02/02/2023)

Rezultatul operatiunilor de rascumparare de unitati de fond din 31 ianuarie 2023

FONDUL DESCHIS DE INVESTITII ETF BET PATRIA-TRADEVILLE (TVBETETF) (02/02/2023)

Notificare cu privire la numarul si tipul investitorilor

BRD - GROUPE SOCIETE GENERALE S.A. (BRD) (02/02/2023)

Webcast audio/teleconf cu investitorii si analistii - rezultate preliminare 2022

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (02/02/2023)

Aprobarea ofertei publice de cumparare