Update articol:

Liviu Dragnea: OUG privind fiscalitatea se pare că va fi adoptată mâine, cu unele modificări

*Sumele din Pilonul II nu vor putea retrase, ci mutate la Pilonul I sau III
*Taxa la ANRE scade la 2%, de la 3%

Președintele PSD Liviu Dragnea a spus că se pare că OUG privind fiscalitatea anunțată de Eugen Teodorovici va fi adoptată mâine, însă încă se mai fac reglaje în ce privește formulările. Prevederile principale rămân aceleași, potrivit lui Dragnea.

Acesta a spus că OUG se va modifica astfel încât să nu se pună problema desființării Pilonului II de pensii private obligatorii. El a precizat că se va stabili posibilitatea ca cetățenii să poate investi în titluri de stat sau să țină banii în Pilonul II sau o altă variantă. Cert este că nu mai poate fi păstrat acel comision de administrare de 2,5%, care a fost stabilit la început, pentru ca aceste companii să se organizeze, a spus Dragnea.

Întrebat despre efectele OUG asupra BVB, Liviu Dragnea a spus că pe el îl interesează să crească economia.

Rugat să dea exemple de companii care au amenințat statul, Liviu Dragnea a nominalizat OMV Petrom.

Anterior, Viorica Dăncilă a declarat, joi, că OUG pregătită de Guvern prevede posibilitatea ca banii româniilor din Pilonul II de pensii să meargă la Pilonul I sau III, pentru ca o persoană să aibă o alternativă.

“După cum știți este în cadrul acestei ordonanțe și legat de Pilonul II de pensii. Sunt mai multe aspecte. Unul, după cum știți, 2% poate să și-l retragă, dar părerea noastră și rămâne să vedem ce s-a întâmplat și în Consiliul Economic și Social, este ca acești 2% să meargă în Pilonul I sau în Pilonul III de pensii, astfel încât persoana respectivă să nu-și retragă banii, să îi cheltuie și să rămână fără protecție socială, să poată să aibă o alternativă”, a declarat Viorica Dăncilă, în Parlament, la finalul dezbaterii moțiunii de cenzură, potrivit HotNews.

O altă modificare la OUG prezentată este ca taxa către ANRE să se reducă de la 3% la 2% din cifra de afaceri pentru companiile energetice.

BVBStiri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (23/10/2020)

Tranzactii raportate conf. art. 92 ind. 3 Legea 24/2017

COS TARGOVISTE S.A. (COS) (23/10/2020)

Stadiu procedura insoventei

VES SA (VESY) (23/10/2020)

Hotarari AGA O & E 23.10.2020