Update articol:
”Banking Forum Online by Financial Intelligence”

Liviu Rogojinaru: “Programul prin care vor fi acordaţi 2.000 de euro firmelor se deschide luni, la ora 10:00”

Sursa foto: facebook.com

Pe acest final de an, încercăm să plece cât mai mulţi bani spre zona privată.

Relaţia între economie şi bănci este ombilicală, economie corectă, concretă şi curată fără un sistem bancar funcţional nu există, a declarat, joi, secretarul de stat din Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri Liviu Rogojinaru.

Domnia sa a spus că programul prin care vor fi acordaţi 2.000 de euro firmelor se deschide luni, la ora 10:00, a declarat, joi, secretarul de stat din Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri Liviu Rogojinaru.

“Pot să vă spun că primul program, acela de 2.000 de euro (…) luni la ora 10:00 se deschide către public, să înceapă oamenii să îl acceseze. Al doilea program probabil că săptămâna cealaltă tot aşa, pe 19 octombrie, iar al treilea program mai durează trei săptămâni nu că nu vrem să-l deschidem, dar ţine strict de posibilitate tehnică. STS-ul, căruia vreau să-i mulţumesc pe această cale, munceşte 16 ore pe zi, fără sâmbătă, fără duminică, dar tot mai au nevoie de 2-3 săptâmâni până să-l definitiveze”, a spus Rogojinaru.

El a afirmat că, pe lângă programele de finanţare, de ajutorare a firmelor ca să treacă peste această perioadă dificilă – şi sper ca băncile să fie în continuare alături de noi, avem deja opt bănci (BCR, Banca Transilvania, CEC Bank, Banca Românească,  Raiffeisen Bank, OTP Bank, BRD, Unicredit) alături de noi şi încercăm să mai atragem şi altele  –  este nevoie de digitalizare din ambele sensuri, respectiv digitalizarea societăţilor comerciale, dar şi a administraţiei. Pentru a realiza acest obiectiv, Rogojinaru a menţionat că o soluţie constă în oferirea de vouchere societăţilor comerciale, pentru a plăti serviciile unor firme specializate.

“Nu mai vreau să vedem că Declaraţâia online se depune la ghişeul 16 de la etajul 2”, a mai spus Rogojinaru, adăugând că problemele cu pandemia ne obligă să dăm pe repede înainte chestiunile legate de  digitalizare.

“Încercăm, dar este infinit de greu, poate reuşim totuşi să dăm drumul tot anul ăsta, dar la sfârşitul anului, şi la Star-Tech Innovation. Încercăm. Nu suntem siguri. Avem mari dubii de faptul că vom avea capacitatea tehnică să realizăm acest lucru”, a precizat secretarul de stat.

Rogojinaru a mai spus: “Sperăm să treacă cât mai repede prin guvern proiectul prin care se acordă acel ajutor comercial firmelor care îşi desfăşoară activitatea în marile centre comerciale ca să îşi plătească din datorii.  De asemenea, o să intre şi proiectul cu panourile fotovoltaice si staţiile  de încărcare, suntem aproape de finalizare şi cu acest program. Pe acest final de an, încercăm să plece cât mai mulţi bani spre zona privată. Pot să vă spun că ceea ce făceau alţii în doi ani de zile noi am reuşit în şase luni”

BVBStiri BVB

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (29/10/2020)

Erata - Hotarari AGOA din 29.10.2020

SIF MOLDOVA S.A. (SIF2) (29/10/2020)

Notificare prag detineri/vot >5%

MUNICIPIUL BACAU (BAC26B) (29/10/2020)

Plata cupon 45, rambursare rata principal 44 & calcul rata dobanda pentru cuponul 46

MUNICIPIUL BACAU (BAC26A) (29/10/2020)

Plata cupon 49, rambursare rata principal 47 & calcul rata dobanda pentru cuponul 50

ROMPETROL RAFINARE S.A. (RRC) (29/10/2020)

Semnare documente relationate de suplimentarea unui credit sindicalizat