Update articol:

Locuinţa ministrului austriac de finanţe Gernot Blümel, percheziţionată de procurorii anticorupţie, în dosarul Novomatic

Gernot Blümel Sursa foto: bmf.gv.at

Ministrul finanţelor austriac Gernot Blümel, un aliat apropiat al cancelarului Sebastian Kurz, a anunţat joi că locuinţa sa a fost percheziţionată de procurorii anticorupţie care îl tratează ca suspect în legătură cu posibile donaţii pentru un partid politic, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Procurorii verifică dacă, în coaliţia precedentă formată din Partidul Popular austriac (ÖVP) şi Partidul Libertăţii (FPÖ), s-a ajuns la un acord între oficialităţi guvernamentale şi compania Novomatic, specializată în furnizarea de aparate de jocuri de noroc pentru cazinouri, pentru a numi un membru al conducerii Casinos Austria în schimbul acordării licenţelor pentru Novomatic.

Blümel a emis o declaraţie care nu specifică exact pentru ce este suspectat, dar precizează că i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile la adresa sa. Declaraţia adaugă că Partidul Popular nu a acceptat niciodată donaţii de la companii de jocuri de noroc în general şi de la producătorul Novomatic în particular.

Novomatic a negat la rândul său că ar fi făcut donaţii vreunui partid politic.

În guvernul de coaliţie ÖVP-FPÖ, Gernot Blümel a avut funcţia de ministru în cadrul biroului cancelarului, ocupându-se de politica de negociere şi relaţia cu celelalte partide din coaliţia guvernamentală.

Ancheta a fost lansată după publicarea unei înregistrări video din Ibiza, care a dus la căderea coaliţiei guvernamentale austriece în 2019. În imagini apare liderul de la acea vreme al FPÖ, Heinz-Christian Strache, care afirmă ‘Novomatic plăteşte pe fiecare’. După publicarea înregistrării, Strache a demisionat din funcţia de vicecancelar al Austriei, iar la scurt timp coaliţia guvernamentală s-a destrămat.

BVBStiri BVB

MECANICA FINA SA (MECE) (23/07/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (23/07/2021)

Raport conf. art. 92 ind. 3 Legea 24/2017

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (23/07/2021)

Prelungire credit overdraft - Dendrio Solutions

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (23/07/2021)

Solicitare completare ordine de zi AGA 11.08.2021