Update articol:

L’Oréal elimină cuvinte precum „albirea” din produsele sale; anunțul vine pe fondul protestelor anti-rasism la nivel mondial

Producătorul de cosmetice L’Oreal anunță că elimină cuvântul „albire” din produsele sale, pe măsură ce protestele anti-rasism continuă la nivel global, potrivit The Guardian.

“Grupul european L’Oreal a a decis să elimine cuvintele alb/albire, luminos/curat din toate produsele sale de seară, destinate pielii”, a anunţat compania de produse cosmetice într-un comunicat difuzat sâmbătă.

Anunțul urmează deciziei de joi de către sucursalele Unilever din India și Bangladesh de a redenumi, pe plan local, cremele de piele “Fair and Lovely” , din același motiv.

Compania anglo-olandeză Unilever – care a câștigat 500 de milioane de dolari (405 milioane de lire sterline) din produsul lansat în India anul trecut – a spus că va înceta să folosească cuvântul „fair” – ten deschis (traducere: amabil, bun, blând, frumos, curtenitor, curat, blond, (d.ten): alb, direct, (d.cer): senin, (d.apa): limpede, acceptabil, satisfacator, (d.vreme, vant): favorabil, prielnic, bun, cinstit, drept, nepartinitor, sincer, corect) din nume, deoarece marca „s-a angajat să celebreze toate tonurile pielii”.

Câteva companii – printre care și L’Oreal – au fost criticate recent pentru produsele care albesc pielea, după creșterea globală a mișcării Black Lives Matter, în urma uciderii afro-americanului  George Floyd  de către poliția americană luna trecută.

Johnson & Johnson a declarat săptămâna trecută că va înceta vânzarea unor produse precum Neutrogena și Clean & Clear, promovate ca produse de albire a pielii  în Asia și Orientul Mijlociu.

Mai multe companii americane au spus că își vor schimba identitatea vizuală, cum ar fi Mars, care spune că intenționează să dezvolte marca Uncle Ben, folosind o caricatură a unui bărbat afro-american, ca logo.

BVBStiri BVB

STK EMERGENT (STK) (05/03/2021)

VAN la data 26.02.2021

ROMPETROL WELL SERVICES S.A. (PTR) (05/03/2021)

Solicitare completare ordine de zi AGEA 29(30).03.2021

ERSTE GROUP TURBO SHORT 0.10/29.50/29 (EBEBSTS49) (05/03/2021)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 08 si 09 Martie 2021

RETRASIB SA (RTRA) (05/03/2021)

Modificare calendar financiar 2021