Update articol:

L’Oréal elimină cuvinte precum „albirea” din produsele sale; anunțul vine pe fondul protestelor anti-rasism la nivel mondial

Producătorul de cosmetice L’Oreal anunță că elimină cuvântul „albire” din produsele sale, pe măsură ce protestele anti-rasism continuă la nivel global, potrivit The Guardian.

“Grupul european L’Oreal a a decis să elimine cuvintele alb/albire, luminos/curat din toate produsele sale de seară, destinate pielii”, a anunţat compania de produse cosmetice într-un comunicat difuzat sâmbătă.

Anunțul urmează deciziei de joi de către sucursalele Unilever din India și Bangladesh de a redenumi, pe plan local, cremele de piele “Fair and Lovely” , din același motiv.

Compania anglo-olandeză Unilever – care a câștigat 500 de milioane de dolari (405 milioane de lire sterline) din produsul lansat în India anul trecut – a spus că va înceta să folosească cuvântul „fair” – ten deschis (traducere: amabil, bun, blând, frumos, curtenitor, curat, blond, (d.ten): alb, direct, (d.cer): senin, (d.apa): limpede, acceptabil, satisfacator, (d.vreme, vant): favorabil, prielnic, bun, cinstit, drept, nepartinitor, sincer, corect) din nume, deoarece marca „s-a angajat să celebreze toate tonurile pielii”.

Câteva companii – printre care și L’Oreal – au fost criticate recent pentru produsele care albesc pielea, după creșterea globală a mișcării Black Lives Matter, în urma uciderii afro-americanului  George Floyd  de către poliția americană luna trecută.

Johnson & Johnson a declarat săptămâna trecută că va înceta vânzarea unor produse precum Neutrogena și Clean & Clear, promovate ca produse de albire a pielii  în Asia și Orientul Mijlociu.

Mai multe companii americane au spus că își vor schimba identitatea vizuală, cum ar fi Mars, care spune că intenționează să dezvolte marca Uncle Ben, folosind o caricatură a unui bărbat afro-american, ca logo.

BVBStiri BVB

MECANICA FINA SA (MECE) (23/07/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (23/07/2021)

Raport conf. art. 92 ind. 3 Legea 24/2017

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (23/07/2021)

Prelungire credit overdraft - Dendrio Solutions

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (23/07/2021)

Solicitare completare ordine de zi AGA 11.08.2021